Hírek, rendezvények    
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.:Új Magyarország :.
2016. június 29. szerda
home
» Az Egyetemről   » Hírek, rendezvények  
   
ELTE-s hallgató sikere az Ifjúsági Bolyai Pályázaton

Ferenc Katalin, a TTK biológus hallgatója, a Fazekas Gimnázium volt tanulója kapta a megosztott első díjat a „Stabilitás és dinamizmus a szinapszisokban: a RIN1 fehérje és a szinaptikus plaszticitás” című dolgozatáért. Felkészítőjét, Schlett Katalint is díjazták.

Balog Zoltán miniszter és Perczel András, az ELTE Természettudományi Kara Szerves Kémiai tanszékének egyetemi tanára, a 6. Ifjúsági Bolyai Pályázat bíráló bizottságának elnöke közösen adták át a Pályázat díjait Budapesten 2013. február 12-én. A Bíráló Bizottság döntése alapján a középfokú nevelési-oktatási kategóriában Ferenc Katalin, az ELTE TTK első éves biológus BSc-s hallgatója, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium volt tanulója kapta a megosztott első díjat a „Stabilitás és dinamizmus a szinapszisokban: a RIN1 fehérje és a szinaptikus plaszticitás” című dolgozatáért. Munkáját Schlett Katalin, az ELTE TTK Biológiai Intézet Élettani és Neurobiológiai Tanszékének docensének témavezetése alatt végezte, aki felkészítő munkájáért szintén elismerésben részesült.

Szintén első díjat kapott Nyerki Emil, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tanulója „Az erős mágneses tér növényekre gyakorolt hatásának vizsgálata” című pályázata alapján. A felsőoktatási kategóriában miniszteri dicséretben részesült Balassi Márton és Laki Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói a „Szerkezet és dinamika- Társadalmi problémák és a közös tudás modellezése ágens-alapú és mikroszimulációs keretrendszerekben” című munkájukkal.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Bolyai Díj Alapítvány által 2000-ben létrehozott Ifjúsági Bolyai Pályázat célja, hogy hozzájáruljon a hazai tudományos élet, valamint a világhírű magyar kutatás-fejlesztés kiszélesítéséhez. A Bolyai-díjat, a hazai tudományos élet egyik legrangosabb elismerését legutóbb, 2011-ben Perczel András kapta.

Forrás: kormány.hu

 

Eseménynaptár   
2016. június
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
.: News :.
Az ipari és pénzügyi folyamatok digitális transzformációja
Eltérő DNS-szakaszok kínai és európai emberek bélflórájában
Júniusi sportsikerek
Az ELTE Sportiroda az egészséges életmódért
Farmakológiai konferencia Olaszországban
Séta a szülés – születés minőségéért
A Soá Alapítvány új oktatótermet nyit az Egyetemi Könyvtárban
Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája
Másodszor is gravitációs hullámokat észlelt a LIGO
.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2013.03.04.   :.
 T e r v e z t e :: .: I I G  W G . I W D G :.
   
  © 2 0 0 7 - 2 0 1 6   E Ö T V Ö S   L O R Á N D   T U D O M Á N Y E G Y E T E M    M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.   •   Telefon :: +36 1 411 6500   •   Webform :: küldje el véleményét!