(ARCHÍV) Erasmus+ Online Linguistic Support - ELTE

Tisztelt Hallgató!

Kérjük, az online kérdőív kitöltésével határozza meg az Erasmus+ tanulmányai/szakmai gyakorlata során használandó fő nyelvet (amennyiben az NEM a magyar nyelv lesz). Az OLS nyelvi szintfelmérő teszt az itt megadott nyelven kerül Önnek kiküldésre. Amennyiben magyar nyelven/anyanyelvén végzi mobilitását, úgy nem kell OLS tesztet igényelnie és ezt a kérdőívet kitöltenie!

A mobilitás nyelvének választása során azt a nyelvet adja meg, melyet a tanulmányai/szakmai gyakorlata során használni fog. Amennyiben B2-es szint alatt teljesíti a mobilitási nyelvéből kitöltött tesztet, automatikusan hozzáférést kap egy nyelvi kurzushoz az adott nyelvből. 
Amennyiben B2-es szinten vagy afelett teljesít a mobilitási nyelvéből, lehetősége van akár az adott nyelvből, akár (amennyiben rendelkezésre áll) a fogadó ország bármelyik hivatalos nyelvéből nyelvi kurzust elvégezni. A második nyelv kiválasztásánál tehát azt a nyelvet adja meg, amiből kurzust szeretne kapni abban az esetben, ha a mobilitás nyelvéből B2 szinten vagy a felett teljesít. 

Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy milyen nyelven fogja a tanulmányait/szakmai gyakorlatát végezni a külföldi mobilitása során, kérjük, haladéktalanul keresse fel szakmai/intézeti/kari koordinátorát vagy a fogadóintézmény Erasmus+ koordinátorát!

Köszönjük!
 Dear Student,

Please indicate the main language of your mobility by filling out this form. The OLS assessment will be sent to you according to this quesionnaire. If the language of the mobility is your native language, you do not need to fill out the form. 

The language of the mobility is the language of the studies or the traineeship. In case of assessment lower than B2 a free on-line language course will automatically given you in the tested language. In case of assessment B2 or above it is possible to get a free on-line course of the tested language (if a higher level course is available in the language) or if exists such a language course in the OLS system of the official language(s) of the host country.  
As a second language indicate the language that you want to get a course in, in case of assessment B2 level or above.

May you do not know what will be the language of the mobility please contact your Faculty/Department coordinator.

Thank you for your cooperation!

ŰRLAP/QUESTIONNAIRE

Kérjük, adja meg, melyik KARon tanul jelenleg / name of the faculty (where you study now at ELTE)

Kérjük, adja meg, hogy milyen NYELVen fog tanulni mobilitása alatt! (A tanulmányok fő nyelvét kérjük megadni, tehát azt a nyelvet, amelyen a legtöbb tantárgyát fogja tanulni, vagy munkájának nagy részét végezni.) Amennyiben anyanyelve a mobilitás nyelve, akkor nem kell tesztet kitöltenie, ezt kérjük, jelezze az "anyanyelv" opciónál. / Language of your mobility (if it is your native language, please choose the option "native language")

Amennyiben a fent megadott nyelvből eléri legalább a B2-es szintet, lehetősége van akár a tesztelt nyelvből, akár a fogadó ország bármelyik hivatalos nyelvéből nyelvi kurzust végezni. Kérjük, adja meg, hogy melyik nyelvből szeretne online nyelvi kurzust kapni az alábbiak közül! Amennyiben B2 szintnél alacsonyabb szintet ér el a nyelvi teszten, a kurzust a rendszer automatikusan a tanulmányok nyelvén küldi ki. / In case of assessment B2 or above it is possible to get a free on-line course of the tested language (if a higher level course is available in the language) or if exists such a language course in the OLS system of the official language(s) of the host country.  if not, you will be asked to do a course from the language of your mobility.