Alumni programok

Alumni programok
Az ELTE Diplomások számára szervezett programokat, továbbá a nekik leginkább szóló esti és hétvégi eseményeket – meghívókat, ajánlókat – az ELTE Alumni Hírek közvetíti, amelyről értesítést kapnak a regisztrált alumni tagok.

ELTE Sikerek

Multidiszciplináris tudásmegosztási előadássorozattal, az ELTE Sikerekkel – az Aula Magnában, szerda esti időpontokban – célunk az egyetemen végzettek közösségének erősítése olyan programokkal, melyek értéket képviselnek, és illeszkednek az ELTE szellemiségéhez, kari hovatartozástól függetlenül. Olyan jeles, elismert, az ELTE falai közül kikerült egykori diákok tartanak előadásokat, akik személye, munkássága mindenki számára inspiráló lehet. A vendégek bepillantást nyújtanak munkásságukba, jelen törekvéseikbe, visszaemlékeznek az egyetemen töltött éveikre, oktatóikra. Arról is szólhat, hogy milyen szerepet játszott az életükben és a karrierjük későbbi alakulásában az Alma Mater, emellett útmutatást és friss információkat is adhatnak az előadók azoknak, akik most kezdik karrierjüket, vagy gyerekeikét egyengetik. A sorozat végtelen, évente 5-6 előadást tervezünk.

Az eddigi előadásokról szóló recenziók és az előadások felvétele az alábbi linkeken megtekinthetők:

Következő eseményünkön, 2019. február 13-án Bojár Gábor fizikus, vállalkozó előadását hallgathatják meg az érdeklődők. 

 Az Egyetem megnyitja kapuit

A 2018/2019-es tanévben folytatódik az Az Egyetem megnyitja kapuit elnevezésű eseményünk, melynek keretében az érdeklődők az Egyetem nagy múltra visszatekintő épületeinek, helyszíneinek történetét és rejtett kincseit ismerhetik meg másfél órás, tematikus séták alatt. Idén első állomásunk október 4-én az Egyetemi Könyvtár. Beszámolók és további események hamarosan!

A korábbi látogatásokról szóló beszámolókat az alábbi linkeken tekinthetik meg:

ELTE Múltidéző – Generációk, Emlékek 

Az ELTE Múltidéző – Generációk, Emlékek korosztályos moderált pódiumbeszélgetésen az azonos korosztályhoz tartozó résztvevők visszaemlékeznek az egyetemi éveikre, az itt töltött időszak történéseire – mindezt az adott korszak egy-egy emlékezetes eseményének apropóján. A programsorozat félévente újabb korosztályos beszélgetéssel folytatódik. Friss információkért kérjük kövesse híradásunkat!

A 2017/18-as tanév első felében elsőként a '70-es évek végzettjei találkoztak a Múltidéző eseményén.

A 2018/19-es tanév első félévében a '79-'85-ben végzett korosztállyal folytattuk a Múltidézést. 

Nemzetek Estjei

Nemzetek estjei című sorozatunk, mely során minden félévben ellátogatunk az Egyetem nyelvi tanszékei közül egyhez, ahol színes programokkal, az adott országra jellemző kulturális kavalkáddal várunk minden érdeklődőt! A programsorozat félévente újabb nyelvi tanszékkel folytatódik. A friss információkért kövesse híradásunkat!

Első alkalommal Kínával indított a sorozat az ELTE Konfuciusz Intézet közreműködésével, 2018. május 4-én Franciaország következett az ELTE Egyetemközi Francia Központja közreműködésével!

A sorozat november 9-én folytatódott az Amerikai Egyesült Államokkal

Alumni Tagozati Programok

A fenti programok mellett a korábbi években hagyományosnak mondható rendezvények szervezésén, illetve támogatásán túl az Alumni Központ immár a kari/szakági alumni rendezvények támogatását is célul tűzte ki és ajánlotta fel.

A 2016/17-es tanévben hat Alumni Tagozat élt, a 150-200 ezer Ft összeget például a TTK Alumni Tagozat a Kémiai Intézet alumni rendezvényére, a TáTK Alumni Tagozat a kultúrantropológusok első, hagyományteremtő alumni rendezvényére, a BGGyK Alumni Tagozat a Bárczi Gyógytea sorozat megörökítésére, az IK Alumni Tagozat a programozó matematikusok 45. évfordulós alumni rendezvényére, illetve mindezek színvonalasabb megvalósítására fordította. Itt említhető a Nyugdíjas és a Kollégiumi Alumni Tagozatok rendezvényeinek támogatása is. A 2016/17-es tanév tagozati beszámolóit megtalálhatják híranyagunkban.

A 2017/18-as tanévben a Bolyai Szakkollégium 25 éves alumni találkozót tartott, a Nyugdíjas Alumni Tagozat pedig éves találkozóját tartotta meg a támogatásból. A TáTK Alumni Tagozat "20 éves a gyermekvédelmi törvény" címmel randezett konferenciát és alumni találkozót, amelynek megvalósítására fordította a pályázott keretet, a TTK Alumni Tagozata  "Meteorológus tehetségnap, TDK konferencia és alumni találkozó"-t, 2017 decemberében pedig a TTK Biológiai Intézet és Kémiai Intézet Alumni találkozót tartott. Hatalmas siker volt a Kollégiumi Alumni Tagozat jubileumi találkozója, a B.A.M.B.I. X., melyen 632-n vettek részt. A BTK Alumni Tagozata az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozat színvonalának emelésére fordította a keretét. A TTK a rendelkezésre álló keretet intézményei között szétosztotta, így több területen is sikeres és színvonalas programok valósultak meg: Fizikusként az Anktarktiszon és 2018. májusában a geográfus alumni találkozó. A BGGyK Alumni Tagozata 2018. április 11.-én rendezett könyvbemutatóval egybekötött alumni találkozót.  2018. június 18-án a Nemzetközi alumni tagozat tartotta találkozóját.

A 2018/19-es tanévben a TáTK 15. évfordulóját ünnepelte szeptember 13-án, míg a Bibó István szakkollégium 2018. szeptember 29-én ünnepelte 35. évfordulóját. A TTK idén is több programra osztotta szét a támogatást, így október 17-én ELTE 60 éve végzett geológusainak évfolyam találkozót tartottak, október 24-én Csányi Vilmos tartott előadást, november 15-én Regionális elemző alumni találkozót, december 3-án pedig az éves Meteorológus Tehetségnapot és Alumni találkozót szervezték meg. A Bárczi Gusztáv Gyógpedagógiai Kar a támogatást a Gyógytea beszélgetéssorozat fényének növelésére és a december 7-i Bárczi Alumni Advent szervezésére fordítótta. A TÓK a december 6-i ELTE TÓK Mikulás-napi alumni találkozó megszervezésére és megrendezésére fordította a támogatást.

A támogatásokra folyamatosan pályázhatnak a különböző ELTE Alumni Tagozatok.

Zenei programok

A hagyományokat folytatva minden tanévben sor kerül a klasszikus zenei rendezvények szervezése (többek között a „Fénnyel Telt Zene” és az „Operaest”), továbbá számtalan zenei rendezvény híréről értesülhettek a regisztrált alumnusok, olyan csemegékről is, mint az ELTE Művészegyüttes fellépései  (mint például 2018 februárjában a jubileumi koncertjük), vagy például a Matematikus hangverseny, és folytatódott a Bölcsészettudományi Kar Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány koncertsorozata a Trefort-kertben. 2018 májusában megrendezésre került, immár 10. alkalommal az Operaest, ahol Szilfai Mártát köszöntötték. 

Sport programok

Valamennyi programra igaz, hogy az egyetem falai közül kikerült alumnusok számára tágra nyitottuk a kaput, ez különösen igaz az Alumni Kupára, melyet immáron 9. alkalommal szervezett meg az Alumni Központ, az Alumni Alapítvány és a BEAC közös szervezésben.

A legfrissebb hírekhez és programjainkhoz figyelje híradásunkat! Regisztráljon alumni oldalunkra, hogy az Alumni Hírekből elsők között értesülhessen programjainkról.