Alumni szervezet

Alumni szervezet


Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen évente mintegy 5-6000 hallgató végez. Több százezren lehetnek, akik az ELTE-n, illetve a jogelőd intézményekben szereztek diplomát, kaptak doktori fokozatot. Az Egyetem Szenátusa által 2007-ben létrehozott, működését 2008-ban indító ELTE Alumni (Öregdiák) Szervezet e virtuális közösség számára kíván lehetőséget biztosítani: lépjenek kapcsolatba egymással és az egyetemmel. A szervezet, különböző szolgáltatások mellett a szakmai előrejutást is segítő kapcsolattartáshoz és kapcsolatépítéshez szeretne alkalmat teremteni, segítséget nyújtani az ELTE Alumni Szervezet tagjainak.

Az ELTE Alumni Szervezetéhez tartoznak az ELTE Alumni regisztrált tagjai és tiszteletbeli tagok; az ELTE Alumni Tagozatok és azok képviselői; az ELTE Alumni Tanács, illetve annak Alumni Testülete és egyéb tagjai; az ELTE Alumni Bizottság és tagjai; az ELTE Alumni Központ és munkatársai; az ELTE Alumni önkéntesek.

Az ELTE természetes Alumni közösségét alkotják:

  • az Egyetem valamely karán vagy valamely jogelőd intézményében oklevelet szerzett hallgatók,
  • további személyek -  a rájuk vonatkozó szabályokat az ELTE Alumni Szabályzata rögzíti.

Ezen személyekkel az ELTE Alumni Szervezet akkor léphet kapcsolatba, ha adatait az ELTE Alumni portálján történő regisztráció során erre a célra megadja, ezzel hozzájárulva adatainak kezeléséhez és az ELTE Alumni céljaira való felhasználásához.
A jelen szabályzat hatályba lépését megelőzően regisztráltak továbbra is az ELTE regisztrált alumni tagjai maradnak.

A tagsággal kapcsolatos rendelkezéseket bővebben az ELTE Alumni Koncepciója és az ELTE Alumni Szabályzata tartalmazza.

A jelentkezés módja:

Jelentkezni lehet a Regisztráció menüpont alatt található online Regisztrálás kitöltésével, majd a kinyomtatott és aláírt jelentkezési lapnak az alábbi elérhetőségünkre történő eljuttatásával.

Igény esetén a Jelentkezési lapot emailben vagy postán küldjük el.

A tagságot csak a kitöltött és aláírt Jelentkezési lap beérkezésekor aktiváljuk. Az aktivált regisztrált tag használhatja a weboldal „csak regisztráltaknak” szóló menüpontjait.

Eötvös Loránd Tudományegyetem,  Alumni Központ

Cím: H-1056 Budapest, Szerb u. 21-23. fsz. 
Telefon: 06 (1) 411 65 00/8265 
Email: titkarsag@alumni.elte.hu 
Honlap: alumni.elte.hu 

Támogatás:

Az ELTE Alumni feladata a szervezet működtetéséhez, céljai megvalósításához szükséges pénzügyi források megteremtése és folyamatos biztosítása, valamint a kari tagozatok, a szakkollégiumok, az ELTE kulturális és sportlétesítményei számára címzett támogatások megszerzése. Az ELTE Alumni biztosítja a címzett támogatásoknak az adományozó szándékával megegyező felhasználását.

Kérjük tájékozódjon és válasszon a támogatási formák közül:

Támogatási formák

Az egyes ELTE Alumni Tagozatok felé történő dedikált támogatásokat a "Lehetőség, kedvezmény" menüpont alatt taglaljuk, tagozati bontásban. Kérjük, látogassa meg ezt az oldalt is és válasszon a lehetőségek közül.

Dedikált támogatások

Támogatását előre köszönjük!