34. Eötvös 5km

Az ELTE Alumni Alapítvány elnöke is a futók között.

2018.05.16.
34. Eötvös 5km
Harmincnegyedik alkalommal szervezték meg az 5vös 5km futóversenyt 2018. május 8-án Lágymányoson. 

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen idén 673 egyetemi hallgató, oktató és mozogni vágyó vett részt. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai és oktatói közül került ki, de az  Szombathelyi Egyetemi Központból is érkeztek futók, illetve a társegyetemekről – például a BME-ről,  a Corvinus Egyetemről, az Óbudai Egyetemről is.

Futócipőre cserélte az egyetemi talárt Borhy László, az ELTE Alumni Alapítvány elnöke, az ELTE rektora, aki nem először állt rajthoz a versenyen. Teljesítette a távot mások mellett Szalay Péter, a tudományos ügyek rekothelyettese; Pozsár-Szentmiklósy Zoltán a hallgatói ügyekért felelős rektori biztos;  az ELTE Rektori Koordinációs Központ vezetője Kóczián Lilla; Murai László az ELTE HÖK elnöke; az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karának oktatója, Székely Mózes, aki egyben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) elnöke is.

Elsőként Koszár Zsolt az ELTE IK hallgatója ért célba, aki alig több mint negyed óra alatt futotta le az öt kilométert. Néhány másodperccel őt követte Kardos Bence és a tavalyi év nyertese Dani Áron. A női indulók közül az ELTE BTK mesterszakos hallgatója, Staicu Simona maratoni futó olimpikon volt a leggyorsabb.

Az eredmények ide kattintva érhetők el. 

Eötvös 5km

Eötvös 5km

0

/

0

0

/

0