A Dankook Egyetem delegációja az ELTE-n

2016.10.03.
A Dankook Egyetem delegációja az ELTE-n
2016. szeptember 27-én a szöuli Dankook Egyetem delegációja látogatást tett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinetjében. A dél-koreai felsőoktatási intézmény több mint 25 éve elkötelezett képviselője a magyar-koreai kapcsolatoknak, 2010-től pedig ELTE kiemelt partnere.

Hyun June-won dékán a további együttműködési lehetőségekről, valamint a jövő év folyamán megvalósuló közös tudományos eseményekről tárgyalt Mezey Barna rektorral. A Bölcsészettudományi Kar Koreai Tanszékét Csoma Mózes tanszékvezető képviselte, aki köszönetet mondott a folyamatos támogatásért. Az ELTE rektora továbbá levélben köszöntötte a Dankook Egyetem idős vezető tisztségviselőjét, Chang Choong-siket, aki koreai oldalról a magyar kapcsolatok egyik leginkább elkötelezett támogatója.

A nap folyamán az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezték meg a Dankook Egyetem támogatásával a koreai szónokversenyt is. A BTK vezetése részéről Boros Gábor dékánhelyettes üdvözölte a koreai vendégeket, és rövid köszöntőjében bemutatta az ELTE koreanisztikai képzését. Az immár második alkalommal megrendezett szónokversenyen az ELTE Koreai Tanszékének főszakos, minoros, valamint mesterszakos hallgatói vehettek részt. Az első helyezett Bégányi Dorottya elsőéves koreanisztika mesterszakos hallgató lett, aki egy éves meghívást kapott a Dankook Egyetem képzésére. A második és a harmadik helyezést Gergely Anna és Nagyházi Vanda alapszakos hallgatók szerezték meg, akik jövő nyáron részt vehetnek a Dankook Egyetem nyári képzésén.