A képlet

A képlet
12/17

2018. december 17. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Biológia Könyvtár (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, 1.809.)

12/17

2018. december 17. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Biológia Könyvtár (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, 1.809.)


A Természettudományi Karon mutatja be új könyvét Barabási Albert-László hálózatkutató és fizikus, az ELTE alumnusa 2018. december 17-én. A képlet a mindennapi életből vett példák segítségével világítja meg a siker törvényszerűségeit: azokat az összetevőket, amelyek alapján megdöbbentő pontossággal jósolható meg, hogy adott feltételek között ki lesz valóban sikeres, és miért. A belépés ingyenes, a kötet a helyszínen megvásárolható, a bemutató végén lehetőség nyílik dedikálásra is.

"Mi végeztük el a munka oroszlánrészét, mégis más kapta a dicséretet. Remekül játszottunk a meccsen, de ezt rajtunk kívül senki nem vette észre. Fantasztikus ötlettel álltunk elő a munkahelyünkön, mégis mást léptettek elő. Miért? Az életben gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár kéz a kézben" – áll a kötet ajánlójában. Barabási Albert-László, a hálózatok világhírű kutatója a tudósokra jellemző kíméletlen logikával tárja fel előttünk a siker kollektív természetét: a siker valójában annak függvénye, mondja, hogy mit gondolnak rólunk a többiek, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre.

Barabási Albert-László 1967-ben született Erdélyben. Egyetemi tanulmányait Bukarestben kezdte, majd az ELTE Természettudományi Karán diplomázott fizika szakon. Doktori fokozatát a Bostoni Egyetemen szerezte meg.  A komplex hálózatok elméletének kutatásával vívott ki magának nemzetközi elismerést, és ma már az egyik legsikeresebb magyar kutatóként tartják számon. A Magyar Tudományos Akadémia és az Akademie Europeae külső tagja, az egyesült állomokbeli Northeastern Egyetemen működő Komplex Hálózati Kutatóközpont vezetője, a Harvard Egyetem és a Közép-európai Egyetem oktatója. Az alábbi videóban az ELTE Sikerek sorozatban tartott előadásából látható egy részlet.

További részletek az ELTE TTK honlapján.

Facebook