"A könyvek könyvekről szólnak"

02/20

2019. február 20. 17:00

ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8., mfszt. 6.)

02/20

2019. február 20. 17:00 -

ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8., mfszt. 6.)


Az ELTE BTK KITI "Nyitott Napok" programsorozatának előadója februárban Székely Júlia, a Berzsenyi Dániel Gimnázium nyugdíjas magyartanára, az ELTE Egyetemi Könyvtár korábbi munkatársa.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Könyvtár- és Információtudományi Intézete (ELTE BTK KITI) 2019-ben is folytatja a "Nyitott Napok" előadássorozatot. A rendezvényt szorgalmi időszakban havonta egyszer tartják meg, az 50–60 perces előadások végén minden alkalommal lehetőség nyílik az aktuális témáról szóló vitára és kérdésekre. A februári találkozó címe „A könyvek könyvekről szólnak” – Könyvek párbeszéde a gimnáziumi irodalomórákon, előadója pedig Székely Júlia, a Berzsenyi Dániel Gimnázium nyugdíjas magyartanára. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A "Nyitott Napok"-at az ELTE BTK KITI Könyvtártudományi Tanszékének egykori vezetője, Voit Krisztina alapította 1995 októberében, aki a következőkben fogalmazta meg a nyilvános előadásfolyam küldetését: "A sorozat célja kettős: egyfelől az egyetemi hallgatóság számára szeretnénk olyan szakmai ismereteket nyújtani, amelyek kiegészítik és tovább bővítik a tantervben szereplő stúdiumok adta tudásanyagot, másfelől a könyvtáros szakma számára felkínálni [...] tájékozódási lehetőségeket." A rendezvénysorozat hosszú szünet után ennek szellemében indult újra 2016 tavaszán.

Forrás: ELTE BTK KITI