A politikailag instabil társadalmak pszichológiája

A politikailag instabil társadalmak pszichológiája
11/24

2023. november 24. 17:00

Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

11/24

2023. november 24. 17:00 -

Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)


Az ELTE PPK a Kossuth Klubban mutatja be a Kende Anna és Barbara Lášticová által szerkesztett kötetet.

A Routledge Kiadónál The Psychology of Politically Unstable Societies címmel megjelent kötet a politikai pszichológia legfrissebb fejleményeit mutatja be, feltárva a politikai instabilitás hátterében álló pszichológiai folyamatokat és azokat a pszichológiai eszközöket és beavatkozásokat, amelyek magyarázatul szolgálnak a társadalmak visszatérő és közös problémáinak magyarázatára. A vezető nemzetközi kutatók által írt fejezetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a politikai bizalom, az összeesküvés-elméletek, a tekintélyelvűség, a populizmus vagy a társadalmi előítéletek.

A kötetet az ELTE PPK kerekasztal-beszélgetéssel kísérve mutatja be a közönségnek. Az eseményen köszöntőt mond Aczél Balázs, az ELTE PPK tudományos dékánhelyettese, majd előadást tart Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója.

A kerekasztal résztvevői Kende Anna és Krekó Péter szerzők, az ELTE Szociálpszichológia Tanszék oktatói. Moderátor: Balázs Zsuzsanna, a Qubit újságírója. A beszélgetést fogadás követi.

A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.