Balogh Krisztina nyerte az idei Komáromy-ösztöndíjat

A Cook Communications PR-ügynökség és a Mathias Corvinus Collegium idén is meghirdette a Komáromy Gábor-ösztöndíjat. Az újságíró pályázat szakterülettől függetlenül nyitott volt minden hazai, nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai képzésben résztvevő hallgató számára. A 2014/2015-ös tanév díjazottja Balogh Krisztina, az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar szakának harmadéves hallgatója, a Jezsuita Roma Szakkollégium tagja lett. A Komáromy-ösztöndíjat 2011 óta csak ELTE-s hallgatók nyerték el.

Az idei évben 22 érvényes pályázat érkezett a kiírásra, és öt pályázó jutott tovább a szóbeli fordulóba. A pályázati témák a közélet és a társadalmi kérdések széles köréhez kapcsolódtak. Érkeztek pályamunkák többek között a homoszexuálisok jogairól, a fiatalok külföldi tanulási és munkavállalási lehetőségeiről, az SNI-s gyerekek oktatásáról, a színházról, a felsőoktatásról, a táncról, a sportról, a feminizmusról, a munkavállalási nehézségekről, a vidék problémáiról és a Magyarországon élő kínai kisebbségről.

Balogh Krisztina nyertes pályamunkájában egy olyan cikksorozat elkészítését tűzte ki célul, amely bemutatja, hogy működik az örökbefogadás Magyarországon, külön kitérve a roma gyerekek örökbeadásának nehézségeire. A 21 éves hallgató korábban gyakornokként dolgozott a Westdeutsche Rundfunknál (WDR) Kölnben, illetve a budapesti Bonum TV-nél, jelenleg a Református Cigánymisszió önkéntese. A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven. A nyertes 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságíróktól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára.

A Komáromy Gábor ösztöndíjat az elmúlt három évben is ELTE-s hallgatók nyerték el: 2013-ban Pintér Bence, 2012-ben Péterfi Barbara, 2011-ben pedig Laborczi Dóra. A 2012-es kiírásban a Figyelő különdíjasa G. Szabó Dániel lett.

Forrás: Mathias Corvinus Collegium

2014.11.17.