E-learning rendszerek az ELTE-n

E-learning rendszerek az ELTE-n
04/01

2016. április 01.

ELTE Lágymányosi Campus, Konferenciaterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, -1.75)

04/01

2016. április 01. -

ELTE Lágymányosi Campus, Konferenciaterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, -1.75)


Az ELTE Szenátusa március 7-én fogadta el az új Intézményfejlesztési Tervet, melynek egyik célja a digitális technológiák és az innovatív oktatási módszerek szélesebb körű alkalmazása Egyetemünk képzési programjaiban – ez alapvető feltétel az oktatás minőségének, piacképességének javítása és az oktatás nemzetköziesítésének érdekében. A következő években az Egyetem a MeetStreet, a Moodle és a Canvas LMS (learning management system) rendszerek felhasználói-menedzsmentjét biztosítja.

A Rektori Kabinet Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Iroda (OTI) szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy az oktatók minél szélesebb köre megismerhesse ezeket a tanulást támogató rendszereket – a 2016. április 1-jei találkozó célja, hogy segítséget nyújtson az érdeklődő kollégáknak az általuk a jövőben használandó LMS-rendszer kiválasztásához.

Az LMS rendszerek helyéről és szerepéről, a részvétel csoportdinamikájáról, a Moodle és a Canvas tanulást támogató rendszerek közös pontjairól és különbségeiről Abonyi-Tóth Andor, az IK egyetemi adjunktusa és Tartsay Németh Nóra, a BTK egyetemi adjunktusa tart interaktív bemutatót. Kárpáti Andrea, a TTK egyetemi tanára a Moodle természettudományi területen történő alkalmazási lehetőségeiről beszél. Az előadások után lesz lehetőség a felmerülő kérdések megvitatására is.

Az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Iroda a Moodle és Canvas rendszerek használatának részletesebb megismerése érdekében 2016. április 13. és május 13. között alapozó kurzusokat indít, júniustól pedig várhatóan egyéni konzultációs lehetőséget is biztosítanak majd.

Időpont: 2016. április 1. 13:00
Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus, Konferenciaterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, -1.75)