Egyre többen választják a PPK-t

2019.02.05.
Egyre többen választják a PPK-t
Több mint 1200 felvételi előtt álló középiskolás jött el február 1-én pénteken az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának nyílt napjára. A szervezők szerint a PPK rekrutációs eseményein már hónapok óta érezhető volt a megnövekedett érdeklődés, a rendezvény napján végül projektorral felszerelt különtermeket kellett megnyitni a Kazinczy utcai épületben, hogy azok a diákok is figyelemmel kísérhessék a nyílt nap előadásait, akik már nem fértek el a PPK központi aulájában.

A vendégeket Fábri György, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese köszöntötte azzal a gondolattal, hogy a karra kifejezetten nyitott gondolkodású, a tekintélyelvűséget elutasító, önálló véleményalkotásra képes és vitára is hajlandó hallgatók jelentkezését várják. A magas ponthatárok miatt komoly kihívás előtt áll, aki be szeretne jutni a PPK-ra, cserébe egy egészen új világ nyílik meg előtte. "Önök nem diákok és mi nem tanárok vagyunk elsősorban, hanem kollégái vagyunk egymásnak. Tanulunk egymástól, közösen ismerjük meg az adott tudományterület érdekességeit" – fogalmazott Fábri György. 

Papp Lajos, a Tanulmányi Hivatal vezetője a PPK képzéseit mutatta be, kifejtve, hogy a kar a felvételi rangsorokban a felső tíz százalékban szerepel, ezzel Magyarországon a pedagógus- és pszichológus-továbbképzés, doktori képzés, az életvezetési és diáktanácsadás meghatározó központjának számít. Harmadikként Kreszadló Dóra, a PPK Hallgatói Önkormányzatának elnöke is üdvözölte a diákokat, valamint beszélt a kar hallgatói életéről. "A kar jelmondata (Minden, ami ember) sokat elárul a képzésekről, hiszen szakjaink magukba foglalják mindazt, ami az emberhez köthető, de kifejezi azt is, hogy milyen is valójában a PPK-s mentalitás – fogalmazott. – Az egymás iránti nyitottság, az elfogadó szellemiség, az oktatókkal kialakított partneri viszony és együttműködés is mind azt bizonyítja, hogy

igyekszünk egyre tágabb perspektívából szemlélni a körülöttünk lévő embereket és az egész világot."

A nyitó előadások után alapképzési mintaórák, valamint alap- és mesterképzési tájékoztatók kezdődtek. Az alapképzési tájékoztatók a pszichológia, pedagógia, közösségszervezés, sport- és rekreáció-szervezés mellett az edzői képzésre tértek ki, a felvételizők ezen kívül pszichológiai, pedagógiai és közösségszervezési mintaórákon vehettek részt. A mesterképzésre vonatkozó előadásokon rekreáció, andragógia, pszichológia, neveléstudomány, emberi erőforrás tanácsadó, társadalmi befogadás tanulmányok, valamint számítógépes és kognitív idegtudományi képzésről tájékozódhattak a résztvevők. A pszichológiai alapképzés (Ba) iránt kiugróan magas volt az érdeklődés – mondta el Névai Gábor, a PPK kommunikációs irodájának vezetője.

A nap folyamán külön előadás foglalkozott nemzetközi tanulmányi lehetőségekkel. Emellett az ELTE PPK Hallgatói Önkormányzat, a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI), az Illlyés Sándor Szakkollégium, az ELTE Karrierközpont, a PPK fogyatékosügyi koordinátora, valamint a fennállásának 120. évfordulóját ünneplő egyetemi sportklub, a BEAC egész nap információkkal, személyes konzultációkkal segítette a felvételizőket.

Nyílt nap a PPK-n

Nyílt nap a PPK-n

0

/

0

0

/

0