ELTE-s csapat nyerte a BeeSmarter versenyt

A BeeSmarter 24 órás Mobil Programozó Csapatversenyen résztvevő 17 egyetemista és profi programozókból álló csapat közül a Mezei Tamás Róbert, Szalkai Balázs és Véges Márton ELTE-s hallgatókból álló mELTEd csapat bizonyult a legjobbnak. A másfél millió forint összdíjazású versenyt 2013. március 2–3. között rendezték Budapesten.

A versenyen 2–3 fős csapatok mérték össze tudásukat 24 órán keresztül. A résztvevők három különböző nehézségű és típusú feladattal találkoztak: virtuális jegyvásárló-rendszert kellett fejleszteniük, kidobós játékot készítettek a virtuális valóságban, illetve egy az emberi pulzushoz alkalmazkodó zenelejátszó programot is összeállítottak bionformatikai eszközökkel.

A mELTEd mögött a Lufthansa Systems Hungária BlackBone csapata és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 0x00 csapata végzett. A nyertesek ellátogathatnak egy IEEE nemzetközi szakmai konferenciára és a Telekom VOLT fesztiválra is. Az eseményt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közösen rendezte, a Magyar Telekom főtámogatásával.

A mELTEd-nek nem ez az első sikere, korábban – részben más tagokkal – az Ericsson és az ACM versenyén is a legjobbnak bizonyultak.

Forrás: IT Café

2013.03.05.