ELTE-s résztvevő a TEDxYouth Konferencián

Czauner Brigitta, az ELTE TTK Általános és Alkalmazott Földtani Tanszékének doktorandusza, az ELTE-MOL Nyrt. közös jelöltjeként vett részt a TEDxYouth@Budapest 2011 Konferencián november 18-án, ahol „A szemléletváltás ereje” címmel tartott előadást.

Czauner Brigitta a Hidrogeológia és Geotermia Műhely kutatójaként a MOL és az ELTE közös kutatásfejlesztési projektjének résztvevője. Kiemelkedően innovatív kutatásokat végez, a korábban a vízföldtanban kifejlesztett kutatási módszereket alkalmazva új kőolaj- és földgáztelepek felfedezésének reményében. Az alacsony áteresztőképességű kőzetek bonyolult viselkedésének megértésére törekszik, hogy ne csak a felszín alatti vizekről, de a föld mélyének szénhidrogénkincséről is többet tudjunk. Új eredményei akár a geotermikus energia kiaknázásában és a radioaktív hulladékok elhelyezésében is kamatoztathatók lesznek. Hazai és külföldi tapasztalatai alapján azonban fontos feladatának tartja a természettudatos szemléletformálást is, mind a tudósok, mind a döntéshozók körében. Előadásában a különböző szakterületek összekapcsolásán túl ennek jelentőségére is szeretné felhívni a figyelmet.

A TEDxYouth a TED-del szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be. 2010. november 20-án az első magyar TEDxYouth@Budapest konferenciát a HVG Kiadó rendezte meg. A 2011-es konferencia „A kreatív géniusz” címet kapta, és a Corvin Budapest Filmpalotában zajlott le.

Az előadások hamarosan elérhetők lesznek a TEDxYouth honlapján

 

2011.11.24.