ELTE-sek a hidrogeológiai világkongresszuson

2014. szeptember 15–19. között a marokkói Marrakech-ben rendezték a Hidrogeológusok Nemzetközi Szövetségének (International Association of Hydrogeologists, IAH) éves konferenciáját. Egyetemünket a Természettudományi Kar Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék oktatói és PhD-hallgatói képviselték.

ELTE-sek a hidrogeológiai világkongresszuson, Marrakech, 2014. szeptember 15–19.
Mádlné Szőnyi Judit, Simon Szilvia, Havril Tímea és Tóth Ádám

Az IAH Regionális Felszínalatti Vízáramlási Bizottság (Regional Groundwater Flow Commission, RGFC) szekciójában – melynek elnöke Mádlné Szőnyi Judit egyetemi docens volt – a világ különböző részéről érkezett kutatók mutatták be legújabb eredményeiket, melyek a regionális felszín alatti vízáramlások számos elméleti és gyakorlati témakörét érintették. A szekcióban Szőnyi Judit mellett Simon Szilvia tanársegéd, valamint Havril Tímea és Tóth Ádám PhD-hallgatók is tartottak előadást. A prezentációkat követően komoly szakmai vita és párbeszéd alakult ki, további nemzetközi együttműködéseket generálva. A kapcsolatfelvétel eredményeként a közeljövőben több professzor és kutató látogat majd Egyetemünkre Kanadából, Mexikóból és Kínából, hogy bemutassák munkájukat és közös projekteken dolgozzanak az ELTE-s hidrogeológusokkal.

A konferencia részeként szervezett szakmai kiránduláson a résztvevők megismerkedhettek Marokkó hidrogeológiai helyzetével, vízügyi-vízellátási problémáival, valamint az Atlasztól induló ősi vízellátási rendszerrel, a kanatokkal.

2014.10.06.