...és a hajó megy

Rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott dr. Kiszl Péter „Hálózati révkalauz. Magyarországi hajózási információforrások az interneten” című – a Líceum Kiadó gondozásában megjelent – kötetének bemutatója, 2010. október 5-én délután, Budapesten, az Európa rendezvényhajón.

A megjelenteket dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja valamint dr. Kis-Tóth Lajos, az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese, kiadóigazgató köszöntötte. Az egyetemvezetők bevezetőjükben már jelezték a szerző rendkívül sokoldalú, elméletet és gyakorlatot sikeresen ötvöző tevékenységét.

A könyvet dr. Sebestyén György, az ELTE BTK Informatikai és Könyvtártudományi Intézetének igazgatója méltatta. Sebestyén professzor beszédében kifejtette: tanítványa és kollégája, dr. Kiszl Péter a hazai könyvtár- és információtudomány meghatározó egyénisége.

A kötetet hajózási szempontból Orosz Dalma, a Közlekedésbiztonsági Szervezet Hajózási Főosztályának vezetője, Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, illetve Tóth Zoltán rendőr ezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője értékelte. Mindhárman kiemelték: a „Hálózati révkalauz” teljes és áttekintő pillanatfelvételt ad a mai magyar hajózás hálózaton megjelenő, rendkívül szerteágazó világáról, így több évtizedes űrt betöltő, nélkülözhetetlen hazai alapmű.

Végül dr. Kiszl Péter, az ELTE BTK habilitált adjunktusa, kari könyvtárfelelőse, az EKF címzetes egyetemi docense köszönte meg a kötet létrehozásában közreműködők segítségét, hangsúlyozva: a kiadvány csapatmunkában készült.

A rendezvény háziasszonya, Kálóczi Katalin, az ELTE Egyetemi Könyvtárának főigazgató-helyettese kiemelte: különleges alkalomra került sor, hiszen a felsőoktatás, az akadémiai szféra, a könyvtári szektor és a hajózás, a vízi élet prominens képviselői – neves elméleti és gyakorlati szakemberei – találkoztak; természetesen a felsorolt területeket a kötet is remekül ötvözi.

A program dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes úr által szervezett egri borkóstolóval folytatódott, melynek során a vendégek 2 órás hajóutat tettek a budapesti Dunán, miközben a szerző közel 100 kötetet dedikált.


Tekintse meg képgalériánkat!

Nézze meg az eseményről készült összes képet!

2010.10.13.