Fény: más megvilágításban

Fény: más megvilágításban
12/06

2018. december 06. 15:00 - 20:00

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., 215-ös terem)

12/06

2018. december 06. 15:00 - 20:00

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., 215-ös terem)


A PPK "KÖRBE" környezetpszichológiai beszélgetés-sorozatának 2018. december 6-i konferenciáján a fényről osztja meg gondolatait környezetpszichológus, szociológus, antropológus, építész, világítástervező és klinikai szakpszichológus.

Miként észleljük, mit jelent, hogyan hat vagy milyen eszköz a fény a színházban, a szakrális terekben, a terápia során, avagy akár a hétköznapokban? Aktív tervezők és elméleti szakemberek visznek végig azon a szellemi úton, ahogyan ők közelítenek a fényhez – a multidiszciplináris megközelítéstől azt remélve, hogy minden érdeklődő számára hoz majd új gondolatot. 

A konferencia nem véletlenül került december 6-ra, Mikulás napjára. Amikor a nappalok egyre rövidebbek, a tél egyre inkább eluralkodik, akkor érdemes igazán beszélgetést indítani a fény élettani hatásáról és kulturális jelentéséról. Mert bár a napok sötétednek, a gondolatok világosodnak...

A "KÖRBE" multidiszciplináris konferenciát 5 évvel ezelőtt rendezték meg első ízben. Ötletgazdái, Juhász Judit és Dúll Andrea kifejezetten azzal a szándékkal indították útjára, hogy a különböző tudományágakat és művészeteket közös platformra hozzák a környezet egy-egy fontos elemének vagy jelenségének értelmezése kapcsán. Az azóta megrendezett események ékes példái annak, hogy a hétköznapi jelenségek értelmezése milyen nagy mértékben függ attól, hogy ki honnan szemléli a világot. Az önállóan megálló szakmai érvelések összessége izgalmas módon teljesíti ki a vizsgált témákat. 

A délután a szó legnemesebb értelmében vett tudományos ismeretterjesztés, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A Fény: más megvilágításban című esemény előadói: Dúll Andrea környezetpszichológus, Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor szociológus, kulturális antropológus, Haász Ferenc világítástervező, Vukoszávlyev Zorán építész, Bányai Tamás színházi világítástervező és Vizin Gabriella klinikai szakpszichológus. Az előadásokat követő kerekasztal beszélgetés moderátora Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató, építészkritikus.

Facebook