Főállású Angyal lesz Miksztai-Réthey Brigitta

2014-ben hetedik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Főállású Angyal programot: a pályázat útján kiválasztott Angyalok civil szervezetek munkáját segítik egy éven keresztül, alkalmazásuk költségeit pedig erre az időszakra a Vodafone Magyarország Alapítvány állja. A jelöltekre összesen több mint huszonkétezer szavazat érkezett a Facebookon, a szakmai zsűri a 166 jelentkező közül tíz pályázót hívott meg az állásinterjúkra. Az idei nyertesek közé került Miksztai-Réthey Brigitta, az Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék tanársegédje, rajta kívül Főállású Angyal lesz Agárdi Szilvia énekesnő és Kovács Krisztina jogász is.


Miksztai-Réthey Brigitta „Segédanyagok halmozottan sérültek mobileszköz használatához” című pályázatával nyerte el a Főállású Angyal címet. Az ELTE oktatója a Bliss Alapítvány munkáját segíti majd: az alapítvány célja a súlyosan halmozottan sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekek és fiatalok komplex rehabilitációja. Aki nem tud beszélni, annak a szokásostól eltérő utat kell választania gondolatai, érzései kifejezésére. Bár léteznek széles körben alkalmazható módszerek, a súlyosan halmozottan hátrányos helyzetűek kommunikációja minden esetben egyedi, s az Alapítvány a külvilág számára értelmezhető egyéni kifejezésmód megtalálásához nyújt segítséget számukra. Miksztai-Réthey Brigittával korábban készített interjúnkat itt találja.

A program tavalyi győztesei közé került Lencse Máté, a PPK oktatója és doktoranduszhallgatója, aki az Igazgyöngy Alapítvány munkáját segíti.

Kreatív Online

2014.07.04.