Hazai támogatás ERC pályázók számára

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatot írt ki kutatók számára az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) által meghirdetett támogatási programokhoz kapcsolódóan, projektek magyar fogadóintézményben történő megvalósításának elősegítésére. A pályázati kiírás célja, hogy az ERC által meghirdetett támogatási programokban  – Starting Grant (StG), Consolidator Grant (CoG) és Advanced Grant (AdG) – részt vett, a második pályázati körbe jutott, de ott támogatást nem nyert kutatók és befogadó intézményeik számára támogatást nyújtva elősegítse a kutatási program magyarországi megvalósulását, a pályázó szakmai fejlődését, és későbbi sikeres pályázását az ERC által meghirdetett támogatási programokban.

A program az ERC 2014. és 2015. évi felhívásaira benyújtott pályázatok esetében vehető igénybe. A pályázatot a kutató és a kutatóhely együttesen nyújthatja be, az ELTE abban az esetben is lehet fogadó kutatóhely, ha a második fordulóba jutott ERC pályázatot a kutató más intézményben kívánta megvalósítani.

A pályázat forrása a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, keretösszege a 2015-ös évre 300, 2016-ra 150 millió forint, a teljes időszakban várhatóan legfeljebb 10 pályázat kerül támogatásra. A pályázatok futamideje 18 hónap lehet, a maximálisan kérhető támogatás 45 millió Ft.

A pályázatok benyújtása 2015. június 15-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2016. december 31-ig lehetséges. E végső benyújtási határidőig benyújtottnak az a pályázat tekinthető, amelyet e határidőig a kutató elektronikusan véglegesített, a befogadó intézmény jóváhagyott, valamint nyomtatott formában is beérkezett az NKFI Hivatal ügyfélszolgálati címére.

A pályázatról további tájékoztatás itt található.

Forrás: ELTE BTK

2015.06.23.