Hybrid Art Camp

2022.08.01.
Hybrid Art Camp
Ingyenes művészeti alkotótábor nyílik Köveskálon augusztus 16–25. között a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében.

A Hybrid Art Camp 2016 óta fogad fiatal művészeket, művészet iránt érdeklődőket, hogy a tíznapos táborban egy művész mentor irányításával installációt készítsenek. Idén a köveskáli alkotóházban a "Tiszta Balaton, tiszta művészet" projekt keretében várják a résztvevőket.

Az alkotótáborban a fiatalok többféle hulladékalapanyaggal ismerkednek meg, és különböző technikákat próbálhatnak ki. A 100 éves múltra visszatekintő Balaton Bútor segítségével megismerhetik a bútorgyártás folyamatát, a gyár fenntarthatósági célkitűzéseit és designelméletét is. A készülő közös műalkotáshoz a gyártás során keletkezett hulladék szolgál alapanyagul.

A táborokban a korábbi években készült már négyméteres dinoszauruszinstalláció több mint 4000 db műanyag PET-palackból, hatalmas lófejeket formázó szobrok hulladékból, tengeri halakat mintázó szoborcsoport, valamint több ezer alumínium doboz felhasználásával óriás sakkfigurák. Az installációkat minden évben több hazai és gyakran külföldi helyszínen és rendezvényen bemutatják, például a Brain Bar Budapesten és az Art Market Budapesten.

A részvétel ingyenes, a szállást és az étkezést biztosítják.

Jelentkezés az alábbi e-mail-címen

További információ