I. JÖSz Nyári Szabadegyetem

I. JÖSz Nyári Szabadegyetem
08/29 - 08/30

2018. augusztus 29. - 2018. augusztus 30.

Közjegyzők Háza (1087 Budapest, Stróbl Alajos u. 3/B)

08/29 - 08/30

2018. augusztus 29. - 2018. augusztus 30.

Közjegyzők Háza (1087 Budapest, Stróbl Alajos u. 3/B)


Augusztusban startol a Joghallgatók Önképző Szervezete első Nyári Egyeteme: a kétnapos szakmai rendezvényre az egyetem minden hallgatóját várják.

Akit érdekelnek az innovatív témák és a jog határterületei, szívesen foglalkozik a legfrisebb jogi problémák lehetséges megoldásaival és a jövő jogi kérdéseivel, szeretné inspiráló, fiatalos közegben bővíteni tudását, meg fogja találni számítását az ELTE ÁJK legfiatalabb szakmai közössége, a JÖSz első nyári egyetemén. A kétnapos nyárvégi rendezvényen izgalmas témák, szakmailag kiemelkedő partnerek, kötetlen, pezsgő hangulat várja a résztvevőket.

Vendégek lesznek többek között: Czutor Zoltán zeneszerző, énekes, Horváth Katalin ügyvéd, Kötter Tamás ügyvéd, író, Seidl Dénes Mihály trombitaművész, Tóth Csaba politológus.

Demokrácia és jog európai viszonyáról cserél eszmét Trócsányi László igazságügyi miniszter és Stumpf István alkotmánybíró, a hazai jogászképzés jövőjéről Menyhárd Attila (ELTE ÁJK), Szabó István (PPKE JÁK) és Törő Csaba (KRE ÁJK) dékánok beszélgetnek majd, és kiemelt előadást tart Tanya Faye Herring, a Bangor University és az ICO kutatója, aki a gyermekjogok magyarországi érvényesüléséről mondja el véleményét.

A rendezvény nem csak joghallgatók számára nyitott: várnak minden érdeklődőt valamennyi egyetemi karról.

További részletek