Interkulturális tréning

2018.09.04.
Interkulturális tréning
Mit jelent a kultúra? Milyen nehézségekkel kerülhetünk szembe külföldön? Hogyan találhatjuk fel magunkat? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az ELTE ÁJK-n fakultatív tárgyként felvehető interkulturális tréning 2018. október 18–19-én. 

A tréning a külföldi tanulmányútra vagy külföldi szakmai gyakorlatra készülő, vagy ezt fontolgató hallgatók interkulturális felkészítését kívánja elősegíteni. A kiutazás előtt fontos, hogy a diákok tudatában legyenek utazásuk céljával, tudjanak a rájuk váró nehézségekről, praktikákat sajátítsanak el a többnemzetiségű közegben zajló hatékony kommunikációhoz, felismerjék és tanulják meg kezelni a kultúrák közti konfliktusokat, illetve a külföldön megszerzett pozitív tapasztalatokat sikeresen építsék be a mindennapjaikba hazaérkezésüket követően. A témákat a résztvevők kiscsoportokban, interaktív formában dolgozzák fel.

A fakultatív tantárgy (Neptun kód: J4:xFAK(2kr):L18) 20 órás, anyagát két előre kijelölt napon 9–18 óra között, tömbösítve oktatják. Az őszi szemeszter időpontja október 18–19.

A tárgyat az ELTE valamennyi hallgatója felveheti, de túljelentkezés esetén előnyt élveznek a joghallgatók.