Ismerjük meg Indiát!

Ismerjük meg Indiát!
11/13

2019. november 13. 18:00 - 19:00

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt.)

11/13

2019. november 13. 18:00 - 19:00

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt.)


Könyvbemutatóval egybekötött pódiumbeszélgetést szervez az ELTE BTK Indológia Tanszék.

A rendezvényen az Indiai Könyvtár sorozat három új kötetét mutatják be. A beszélgetés résztvevői: Ruzsa Ferenc egyetemi tanár, az ELTE BTK Buddhológia és Tibetisztika Tanszék vezetője, Dezső Csaba, az ELTE BTK Indológia Tanszék adjunktusa, Sági Péter, az ELTE BTK Indológia Tanszék tanársegéde, Négyesi Mária, az ELTE BTK Indológia Tanszék ny. docense és korábbi vezetője és Zentai György indológus, az India Könyvtár sorozatszerkesztője.

Vendégek: Kumar Tuhin, az Indiai Köztársaság nagykövete, Tanuja Shankar, az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ igazgatója, Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese és Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja.

A könyvbemutatót 15:00 órától a Kari Tanácsteremben filmvetítés és indiai kulturális program kíséri, a beszélgetést követően pedig indiai ételekkel várják az érdeklődőket. A három újonnan kiadott kötet az esemény idején és helyszínén kedvezményesen megvásárolható. Az eseményen bemutatott Manu törvénykönyvét szanszkrit, Bhísam Száhní Sötétség című regényét hindi nyelvről fordította Borbély Judit Bernadett indológus, aki műfordítói tevékenységéért 2014-ben az Ókortudományi Társaság Kerény Grácia-díjában részesült. A hindi nyelvet tanulók pedig egy hasznos Magyar-hindi szókincstárat (Ek sārgarbhit hindī śabdāvalī) vehetnek kezükbe Sági Péter jóvoltából. Mindhárom kötetet a L’Harmattan Könyvkiadó adta ki az Indian Council for Cultural Relations és az Indiai Nagykövetség támogatásával.

Meghívó
Regisztráció
Facebook