Jelentkezés Budapest Ösztöndíjra

2017.01.16.
Jelentkezés Budapest Ösztöndíjra
Budapest Főváros Önkormányzata idén újra meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, melynek során a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt 10 hónapon keresztül szakmai és anyagi segítséget kapnak szakdolgozatuk elkészítéséhez. Jelentkezési határidő: 2017. április 14.

A pályázat fővárosi felsőoktatási intézmények utolsó tanulmányi évüket megkezdő, nappali tagozatos hallgatóinak – így az ELTE hallgatóinak is – elérhető. A nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2017 szeptemberétől, illetve 2018 februárjától 10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez. A résztvevő hallgatók havonta bruttó 50 000 Ft-os ösztöndíjban részesülnek.

A pályázatra jelentkezhetnek bármely fővárosi székhelyű felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló utolsó éves, osztatlan, alap vagy mesterképzésben résztvevő nappali tagozatos hallgatók, akik a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatukat a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írják, és a diploma megszerzésének évében a 30. életévüket nem töltik be.

Közel száz szakdolgozati témakör választható; a pályázat kiírói számos jogi és informatikai kérdés mellett pedagógiai, pszichológiai és szociális, valamint építészeti-urbanisztikai dolgozatokat is várnak. A program célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

Pályázati feltételek