Joseph Cours Ösztöndíj

2017.05.23.
Joseph Cours Ösztöndíj
A Tudományos Tanács pályázatot hirdet a biokémia és a genetika területén kutató harmadéves doktoranduszoknak és predoktoroknak. Az ösztöndíjra 2017. június 12-ig várják a pályaműveket.

Joseph Cours amerikai professzor 2016 őszén 4000 dolláros adományt juttatott el az ELTE-re, miután idelátogatott. A Tudományos Tanács – mint az Egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testülete –  a tudományos tevékenység ösztönzése, a fiatal kutatók támogatása és kiemelkedő tudományos teljesítmények elismerése érdekében, a professzor iránymutatása alapján, az adományból a biokémia és genetika területén pályázatot hirdet.

A Joseph Cours Ösztöndíj részeként két pályázó havi 50 ezer forintos 11 hónapra szóló támogatást nyerhet el. Az ösztöndíjat harmadéves (régi rendszerű doktori képzésben részt vevő) doktorandusz hallgatók, valamint az Új Nemzeti Kiválósági Program Ösztöndíjában nem részesült doktorjelöltek (predoktorok) pályázhatják meg, akik nem állnak az ELTE-vel közalkalmazotti foglalkoztatási jogviszonyban.

A pályázóknak a szakmai önéletrajz mellett be kell nyújtaniuk az elismerésre érdemes tudományos tevékenység összefoglalását 2-3 oldalas terjedelemben, a megfelelő publikációk hivatkozásával.

A pályaművet a Tudománypolitikai Iroda várja 2017. június 12-én 12 óráig. A díjat az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora nyújtja át a két ösztöndíjasnak 2017 júniusában.

Részletes pályázati kiírás