Kettévált ország

Kettévált ország
02/18

2020. február 18. 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I/II.)

02/18

2020. február 18. 18:00 -

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I/II.)


Papp Gábor Zsigmond dokumentumfilmjét vetítik a Magyar Kriminológiai Társaság és az ELTE ÁJK Kriminológiai Diákkör szervezésében.

A filmben húsz közismert magyar művész, 10 jobboldalinak és 10 balliberálisnak mondott író, rendező, színész, zenész beszél a rendszerváltásról és arról, mi történt itt velünk az elmúlt 30 évben. Az interjúalanyok: Alföldi Róbert, Dörner György, Eperjes Károly, Fekete György, Fischer Ádám, Jankovics Marcell, Kerényi Imre, Koncz Zsuzsa, Konrád György, Máté Gábor, Medveczky Ádám, Mezey Katalin, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Röhrig Géza, Sára Sándor, Spiró György, Szörényi Levente, Szőcs Géza és Tarr Béla.

“Párhuzamos világokban élünk, és csak azt olvassuk és halljuk meg, ami egybecseng azzal, amit gondolunk. Csaknem 30 éve zavar, hogy ugyanazt a dolgot mennyire ellentétesen lehet magyarázni, és alapfogalmakban sincs meg a konszenzus. Biztos naivan és patetikusan hangzik, de annak örülnék igazán, ha a film segítené a párbeszédet egymással, és a szembenézést önmagunkkal” – mondta a film kapcsán Papp Gábor Zsigmond rendező.

A vetítést beszélgetés követi a rendezővel. Moderátor: Gönczöl Katalin professor emeritus, a Magyar Kriminológiai Társaság elnöke.