Kollektív áldozati szerep és társadalmi mozgalmak

Kollektív áldozati szerep és társadalmi mozgalmak
10/11

2018. október 11. 17:00

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

10/11

2018. október 11. 17:00 -

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)


„A kollektív áldozati szerep szociálpszichológiája – feminizmus, antifeminizmus, LMBT mozgalmak nézőpontjából” címmel a Társadalomtudományi Kar kerekasztal-beszélgetést rendez.

Miként jelenik meg a kollektív áldozatiság a különféle társadalmi mozgalmakban, mint például a különféle ügyeket felkaroló feminista mozgalmakban, az antifeminista/férfijogi mozgalmakban vagy éppen az LMBT-ügyekért síkraszálló aktivizmusban? Hogyan hatnak egymásra a kollektív áldozatiságon keresztül a különféle társadalmi mozgalmak, vagy miért tűnik úgy, hogy a hátrányos társadalmi helyzetben megtapasztalt kollektív státuszvesztésből a kollektív áldozatiság szerepén keresztül lehet újra valamilyen morális „gyógyírt” szerezni?

A beszélgetés résztvevői Csányi Gergely szociológus, doktorandusz (PTE BTK), Fülöp Éva szociálpszichológus, egyetemi docens (PPKE BTK), a frissen megjelent A kollektív áldozati szerep szociálpszichológiája című szöveggyűjtemény egyik szerkesztője, Kovai Melinda szociológus, egyetemi adjunktus (ELTE TáTK), valamint Szemán Dénes pszichológus (ELTE PPK). A beszélgetést Gregor Anikó szociológus, egyetemi adjunktus (ELTE TáTK) vezeti.

Facebook