Köszöntötték a diákolimpikonokat

2015. január 29-én a biológiai, a csillagászati és asztrofizikai, a filozófiai, a fizikai, a földrajzi, az informatikai, a kémiai és a matematikai diákolimpián eredményes tanulók és felkészítőik munkáját, köztük számos ELTE-s diák és oktató eredményeit ismerték el. Az Országházban tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök és Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár köszöntötte a tanulókat és pedagógusokat.A 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért eredményeiért egyéves miniszterelnöki ösztöndíjban részesül az ELTE-ről:
  • Uzonyi Anna egyetemi hallgató, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium volt tanulója, valamint felkészítő tanárai, Szászné Heszlényi Judit és Faragó Norbert (biológia, ezüstérem)
  • Dürr Miklós János egyetemi hallgató, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium volt tanulója, valamint felkészítő tanárai, Kaplár-Fehér Krisztina és Csiszár Gábor (földrajz, ezüstérem)
  • Borsik Gábor Bence egyetemi hallgató, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium volt diákja, valamint felkészítő tanára, Villányi Attila (kémia, ezüstérem)
  • Forman Ferenc egyetemi hallgató, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium volt diákja, valamint felkészítő tanárai, Balázs Katalin és Berek László (kémia, ezüstérem)
A diákolimpiai csapatok felkészítésében végzett áldozatkész munkájáért elismerésben és pénzjutalomban részesül:
  • Zsakó László, az Informatikai Kar egyetemi docense, az informatikai csapat felkészítéséért;
  • Magyarfalvi Gábor, a Természettudományi Kar egyetemi adjunktusa, a kémiai csapat felkészítéséért és
  • Pelikán József, a Természettudományi Kar egyetemi adjunktusa, a matematikai csapat felkészítéséért.
A 2014. évi Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai, Filozófiai, Fizikai, Földrajzi és Informatikai Diákolimpián dicséretben részesült diákok között miniszteri elismerő oklevelet vett át Ványi András egyetemi hallgató, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium volt tanulója, valamint felkészítő tanárai, Bíró Imre Barna és Dálya Gergely. A közlemény kiemeli, hogy a diákolimpián résztvevő diákok felkészítésében jelentős szerepet vállalt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Intézete.

Kormány.hu

2015.02.03.