Kutatásfinanszírozás 2013-ban

Kutatásfinanszírozás 2013-ban
07/09

2012. július 09.

Az Európai Unió Háza – Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

07/09

2012. július 09. -

Az Európai Unió Háza – Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)


Vicsek Tamás és Jánosi Imre, az ELTE professzorai mutatják be projektjeiket azon az információs napon, amelyet az FP7 kutatási keretprogram 2013-ban megnyíló pályázati lehetőségeiről tart az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete július 9-én.

Az Európai Bizottság kutatásért, innovációért és tudományért felelős biztosa, Márie Geoghegan-Quinn július 9-én mutatja be Brüsszelben a 7. kutatási keretprogram (FP7) 2013-as munkaprogramját. Ezzel egy időben jelennek meg a keretprogram új pályázati lehetőségei, közel 8 milliárd euró értékben, ami az FP7 programon belül az eddigi legnagyobb rendelkezésre álló összeg. Az EU2020 stratégia célkitűzéseibe szorosan illeszkedő pályázati lehetőségek Európa versenyképességéhez és fenntartható növekedéséhez kívánnak hozzájárulni, különös hangsúlyt fektetve az élelmiszerbiztonság, az egészségügy és az energia területeire.

Az esemény alkalmából a brüsszeli bejelentéssel egy időben az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete információs eseményt szervez, melynek Siegler András, az Európai Bizottság kutatásfejlesztési főigazgatóságának igazgatója és a Nemzeti Innovációs Hivatal képviselője mellett két ELTE-s professzor is vendége lesz, Vicsek Tamás, az Európai Kutatási Tanács (ERC) által támogatott, a kollektív mozgás dinamikájával és komplex struktúrájával foglalkozó Collmot projekt vezetője, és Jánosi Imre, az ugyancsak FP7-es klímakutatási projekt, a Reconicle képviselője.

Időpont: 2012. július 9. 11 óra
Helyszín: Az Európai Unió Háza – Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát a comm-rep-bud-media@ec.europa.eu e-mail címen jelezheti.