Magyar Hebraisztikai Konferencia

Magyar Hebraisztikai Konferencia
02/08

2018. február 08. 09:00

ELTE BTK Kerényi terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F)

02/08

2018. február 08. 09:00 -

ELTE BTK Kerényi terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F)


A Magyar Hebraisztikai Társaság 2018. február 8-án ismét megrendezi egynapos konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Schweitzer József egykori országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg. A 2018. februári konferenciát az ELTE BTK Assziriológiai és Hebraisztikai Tanszéke szervezi.

A konferencia célja kettős: egyrészt fórumot biztosít, amelyen a Magyar Hebraisztikai Társaság tagjai és általában a magyarországi és határon túli hebraisták megismerhetik egymás kutatásait, reflektálhatnak egymás munkájára, és tágabb értelemben is ápolhatják szakmai kapcsolataikat. Másrészt elő kívánja segíteni a hebraisztika és a társtudományok közötti párbeszédet is.

Az idei konferencián kiemelt szerepet kap az interdiszciplináris párbeszéd elősegítése, azaz olyan kutatók részvételének a bátorítása, akik rokon tudományokkal – többek között társadalomtörténettel, irodalomtörténettel, nyelvészettel, vallástudománnyal, antropológiával – foglalkoznak, és munkájuk hebraisztikai, judaisztikai, bibliatudományi vonatkozásai relevánsak lehetnek a Magyar Hebraisztikai Társaság tagsága számára is; illetve ők maguk is profitálhatnak a hebraista közösséggel való eszmecseréből.

Program

Magyar Hebraisztikai Konferencia