Múzeumok éjszakája az ELTE-n

Múzeumok éjszakája az ELTE-n
06/22

2019. június 22.

Budapest

06/22

2019. június 22. -

Budapest


A népszerű programsorozaton keretében az ELTE két ikonikus helyszíne is megtekinthető lesz. Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat.

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

Az Egyetem könyvtára az első magyar egyetemi könyvtár, s alapítása óta folyamatosan működik. Nem tipikus egyetemi könyvtár, hiszen a nagyszombati idők kivételével nem az egyetem "testében" működött, ezért már az 1700-as években tanszéki könyvtárak sora jött létre mellette. Története meghatározza gyűjtőkörét: országos tudományos könyvtára a filozófiának, egyház- és vallástörténetnek, középkori és koraújkori történelemnek s az általános pszichológiának. Ezért ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem 8 kari könyvtárával, több mint 50 intézeti illetve tanszéki könyvtárával együtt alkotja az Egyetem könyvtári rendszerét, s szolgálja a hazai és nemzetközi könyvtárügyet.

Részletes program

ELTE TTK Természetrajzi Múzeum

Különleges nap ez Múzeumunk életében, talán egész évben az egyetlen, amikor a nagyközönség, az egyéni látogató számára is elérhető mindhárom kiállítás, a teljes szakembergárdával, speciális szakvezetésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, különleges ismeretterjesztő foglalkozásokkal és játékokkal. Idén két koncerttel is várják az érdeklődőket az Ásvány- és Kőzettár impozáns falai között.

A modern kor szülötte pedig saját mobiltelefonja segítségével tekinthet be a telefonokban rejtőző tudományba, technológiába, megismerve a telefon alkotói közül az aranyat és a konfliktusásványokban rejlő kémiai elemeket, valamint az év ásványa szavazás jelöltjeinek játékát.

ELTE TTK felhívása
Részletes program

 

Forrás: Múzeumok éjszakája