Nemzetközi tanácskozás a Bárczin

Nemzetközi tanácskozás a Bárczin
01/30

2014. január 30.

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3. „C” épület, I. em. 105.)

01/30

2014. január 30. -

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3. „C” épület, I. em. 105.)


Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar „Intézménykiváltással a fogyatékos emberek társadalmi befogadásáért” címmel 2014. január 30-án rendez nemzetközi konferenciát. A tanácskozás díszvendége Maria Bruckmüller, a Lebenshilfe Österreich képviseletében.

A rendezvényen hazai és európai szakpolitikusok és szakértők tartanak előadásokat a témában. Asztalosné Zupcsán Erika (EMMI, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár) a támogatott lakhatás szolgáltatásformát, míg Fülöp Attila (EMMI, család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár) a hazai fogyatékosságügy jogszabályi kereteit ismerteti. A European Expert Group csoport részéről Jan Pfeiffer – aki a konferencia levezető elnöke is egyben – és Petri Gábor mutatja be az uniós gyakorlatokat. A fogyatékos emberek lakhatását érintő írországi és ausztriai példákat is ismertetik. Felszólal Farkas Edit, az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elnöke és Zászkaliczky Péter, a Kar dékánja is.

A program délutáni szekciójában kerekasztal-beszélgetést rendeznek az eddigi hazai tapasztalatokról. A konferencián a Down Alapítvány, a Kulcs-program, a Kézenfogva Alapítvány és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) munkájáról és eredményeiről is szó lesz.

A tanácskozás az EMMI Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága és az FSZK támogatásával valósul meg. Az ingyenes rendezvényen egyenlő esélyű hozzáférést (feliratozás, angol-magyar szinkrontolmács, akadálymentes környezet) biztosítanak.

Regisztráció

Időpont: 2014. január 30. 09:30–17:00
Helyszín: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3. „C” épület, I. em. 105.)