Nők a popkultúrában

Nők a popkultúrában
06/12

2019. június 12. 18:30 - 22:30

Loffice Budapest (1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.)

06/12

2019. június 12. 18:30 - 22:30

Loffice Budapest (1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.)


A Nyitottak Vagyunk Közösség OPEN Backstage című előadássorozatában 2019. június 12-én Hermann Veronika, a Média Tanszék adjunktusa is előadást tart.

A rendezvénysorozat harmadik epizódjának témája a nők és férfiak közötti egyensúly, azon belül is a nők és a női nézőpontok reprezentáltsága a pop- és a vizuális kultúrában. Az esten a vendégek olyan érdekes, eredeti és megosztó kreatív tartalmakkal találkozhatnak majd különféle művészeti ágakból, amik megmutatják, hogyan képes a popkultúra a nemi sztereotípiák mellett vagy ellen dolgozni.

A beszélgetés résztvevői:

Döbrösi Laura színésznő, aki már tízéves kora óta dolgozik filmforgatásokon, továbbá aktív a zene és a színház világában is.

Hermann Veronika, az ELTE Média Tanszék adjunktusa, kutató, aki kortárs irodalomkritikával és a populáris kultúra elméleteivel foglalkozik, és az est során olyan prezentációval készül, ami új megvilágításba helyezi a nő helyét a popkultúrában.

Szombat Éva fotóművész, aki a műanyag békáktól a delfin lámpákig a legváratlanabb dolgokban is meglátja a szépséget. Az összetéveszthetetlen stílusú „giccscentrikus” fotóit olyan nemzetközi lapokban is publikálták, mint a Vogue Spain, Neon, Vice, vagy a Huffington Post.

Moderátor: Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője

Regisztráció (kötelező)

Az OPEN Backstage a Nyitottak vagyunk 2019-ben induló rendezvénysorozata. Olyan interaktív beszélgetéseket, filmvetítéseket, performanszokat szerveznek, melyek összhangban állnak a Nyitottak vagyunk közösségének alapértékeivel.

Facebook