Nyitott kapuk

Nyitott kapuk
09/15

2018. szeptember 15. 10:00 - 16:00

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

09/15

2018. szeptember 15. 10:00 - 16:00

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


A kulturális örökség európai éve alkalmából 2018. szeptember 15-én különleges programokkal igyekszik az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a látogatók számára közelebb hozni a gyűjteményében található kulturális értékeket és a tudomány kiemelkedő alakjainak hagyatékát.

„A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért” – Személyi hagyatékok a 60 éves ELTE Egyetemi Levéltárban címmel kiállítás nyílik 2018. szeptember 14-én az ELTE hallgatóinak és oktatóinak munkáját segítő tudományos intézményben és nyilvános szakkönyvtárban. A kiállítást – ahol többek között Pais Dezső nyelvész, egyetemi tanár iratai is megtekinthetők lesznek – 17.00 órakor Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja nyitja meg a Levéltár megalakulásának 60 éves jubileuma kapcsán szervezett kétnapos konferencia záró programjaként.

A megnyitón a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata által örökbefogadott kiadványok ünnepélyes bemutatására is sor kerül. Az örökbefogadással az Önkormányzat támogatja kulturális örökségünk védelmét és a jövő generáció számára való megőrzését.

Az érdeklődők 2018. szeptember 15-én épülettúrákon keresztül betekintést nyerhetnek a könyvtár palotaépületének termeibe, megismerkedhetnek a könyvmentés és a restaurálás folyamatával, a könyv-örökbefogadási programmal, valamint tárlatvezetésen vehetnek részt. A rendezvények alatt az Aulában szeretettel várják a felnőtt és gyermek érdeklődőket könyvkötészeti műhelyfoglalkozásokon és kalligráfiai workshopon, amelyek során belekóstolhatnak a kiadványkészítés és a betűírás művészetébe.

A rendezvénysorozat a 15.00 órakor kezdődő Haraszti ViolaIttzés Klára duó koncertjével zárul.

Részletes program és regisztráció