Pályázat nemzetközi konferencia szervezésének támogatására

2017.05.17.
Pályázat nemzetközi konferencia szervezésének támogatására
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet nemzetközi konferencia szervezésére. Pályázni 2017. december 31-ig, illetve a Tudományos Alap keretének kimerüléséig lehet. A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács saját hatáskörében bírálja el. A pályázatok benyújtása folyamatos.

Az ELTE Tudományos Tanácsa – az egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testületként – különösen fontosnak tartja az egyetem nemzetközi láthatóságának növelését. Ezt inspirálandó pályázatot ír ki ELTE-n megrendezendő nemzetközi konferenciák támogatására.

Nemzetközi konferenciának az olyan rendezvény tekinthető, mely idegen nyelven zajlik, valamint az előadók és a résztvevők jelentős részben külföldiek. Előnyt élveznek az olyan konferenciák, amelyek már sikeresen futó nemzetközi konferenciasorozatok keretei között kerülnek megrendezésre, illetve nemzetközi szervezet égisze alatt szerveződnek. A megpályázható maximális összeg 1 millió forint. Kiegészítésül a nyerteseknek lehetőségük lehet az ELTE helyiségeit kedvezményesen igénybe venni.

A pályázók köre:

  • Pályázhatnak szervezeti egységek, de kutatók informális csoportjai is.

A pályázat benyújtása:

A pályázatnak tartalmaznia kell a) a konferencia leírását, esetleges előzményeit, szakmai jelentőségét; b) a meghívottak felsorolását, affiliációját, beosztását, jellemezni kell a szakterületen betöltött szerepüket; c) a résztvevők körét (célközönség). A pályázathoz csatolni kell a konferencia hozzávetőleges költségtervét, a tervezett bevételeket (forrással) és a kiadásokat, valamint a jelen támogatásból tervezett kiadásokat. 2018-as rendezésű konferencia is pályázható.

A pályázatot a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon kell benyújtani, PDF formátumban, a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen.

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap