Pro Progressio díjat kapott Paulovits Ferenc

2015. október 13-án hetedik alkalommal adta át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Pro Progressio Alapítványa a természettudományi, a műszaki és az informatikai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskoláknak és középiskolai tanároknak a Pro Progressio díjakat. 2015-ben 14 középiskola és 10 pedagógus kapott elismerést, köztük Paulovits Ferenc, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium matematika-kémia szakos tanára.

A kuratórium ebben az évben is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező 50 év alatti tanárokat részesített elismerésben, akiknek nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten, vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

Paulovits Ferenc vezetőtanárként kémia és környezettan szakos tanárjelöltek tanítási gyakorlatát vezeti, angol nyelven kémia előkészítőt is tart. Változatos módszerekkel, sok órai kísérlettel sikerül felkeltenie diákjai érdeklődését a kémia iránt. Tanítványai közül sokan járnak szakkörre, később fakultációra. Munkájának színvonalát jelzi a kémiából emelt szinten érettségizők kiugróan magas száma, valamint az országos átlagot messze meghaladó eredményeik. Általános iskolai tankönyvei jelentek meg a Műszaki Kiadónál, jelenleg társszerzője az OFI kísérleti kémia tankönyveinek.

Az elismeréseket Józsa János rektor, Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár adták át. A 2013-as díjátadón az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium közössége, 2010-ben Székely Péter (Apáczai) részesült az elismerésben.

Forrás: Pro Progressio Alapítvány

2015.10.22.