Rekord az Educatión

2017.01.23.
Rekord az Educatión
A kiállítás három napja alatt mintegy tízezer érdeklődő kereste fel az ELTE standját, ahol minden szükséges információhoz hozzájuthattak az idén felvételizők.

A tavalyinál 20 négyzetméterrel nagyobb standon, minden eddiginél több ajándéktárggyal – a képzéseket bemutató kiadvánnyal, tollal, jegyzetfüzettel, bögrével, tolltartóval, papírtáskával – várta a diákokat az ELTE standja a Hungexpón, 2017. január 19–21. között. Az Educatio nyitónapján Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora is előadást tartott arról, miért érdemes az ELTE-t választaniuk a továbbtanulás előtt állóknak.

A rendezvény három napja alatt összesen kétszáz ELTE-s hallgató, oktató, felvételi irodai munkatárs válaszolt készséggel a diákok kérdéseire. Bemutatkozott a 2017. február 1-től az ELTE-hez csatlakozó szombathelyi Savaria Egyetemi Központ is. A Természettudományi Kar képviselői látványos kémiai kísérleteket végeztek, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar standjánál pedig zöld almát osztogattak (ez a kar jelképe). Az első két napon túlnyomó többségben középiskolások érdeklődtek az induló szakok, a kollégiumi ellátás, az egyetemi élet után; a zárónapon viszont sok egyetemista vette célba az ELTE standját, ők a mester- és másoddiplomás képzésekre voltak kíváncsiak.

Az egyetem népszerűségét mutatja, hogy évről évre itt a legmagasabb az elsőhelyes jelentkezések száma; az Educatión is minden negyedik résztvevő meglátogatta az ELTE standját.  

Fotó: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online)

Az ELTE az Educatio kiállításon

Az ELTE az Educatio kiállításon

0

/

0

0

/

0