Szabadidős programok

Szabadidős programok

Szabadidős programok

A szabadidős programokon a részvétel fakultatív.

Kedd (2021.07.06.)

Ismerkedős, beszélgetős vezetett játékos feladatmegoldások mentén online formában.

Szerda (2021.07.07.)

Szépművészeti Múzeum

Dürer kora

Múzeum Flow – élő, interaktív, online 3D-s tárlatvezetés

A Múzeum Flow interaktív online tárlatvezetés során az internacionális gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad során német nyelvterületen készült rajzokból mutatnunk be egy válogatást, Dürer néhány réz- és fametszetével együtt. 54 művel találkozhatunk most közelről, köztük olyan ikonikus remekművekkel, mint A lovag, a halál és az ördög, a Melencolia I és a Szent Jeromos a dolgozószobában.

Ezek a grafikai lapok szinte a 15-16. század vizuális lexikonjának is tekinthetők. Művészeti értékükön túl meglepően izgalmas kordokumentumok is, amelyek több száz év tudománytörténetéről mesélnek.

Sétáljunk együtt Albrecht Dürer, a német reneszánsz virtuóz rajzai és metszetei között.

Összefoglaljuk a korszakról a legfontosabbakat, miközben játszunk, chatelünk és beszélgetünk! Kényelmes nagyításban csodálhatjuk meg a képrészleteket, ahogyan a kiállítótérben nem lenne rá lehetőség.

A program után még egy hétig szabadon barangolhatsz a kiállításban, ahol a műtárgyakon kívül videók, cikkek és egyéb érdekességek is felfedezésre várnak.

Képek. Közelebbről. Közösségben.

Csütörtök (2021.07.08.)

Nemzeti Múzeum

Magyarország története a 19. században

Milyen folyamatok vezettek a március 15-i és későbbi eseményekhez? Milyen folyamatok zajlottak a reformkor időszakában? Kik voltak a legfontosabb személyek, akik a külföldiek számára is ismerősek lehetnek? Feladataink és foglalkozásunk segítségével a kezdő nyelvtanulók számára is elérhető módon tudhatnak meg érdekes ismereteket a korszakról.