Tudásvágy, minőség, folytonosság

2022.01.18.
Tudásvágy, minőség, folytonosság
Mintegy 8 ezren látogatták meg az ELTE standját idén az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A nagyszínpadon Borhy László rektor az elhivatottságot és az összetartást emelte ki az ELTE-s közösséget bemutató beszédében.

Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt január 13. és 15. között a 22. Educatión. A pályaválasztók körében két évtizede rendkívül népszerű oktatási szakkiállításnak idén ismét a Hungexpo adott otthont, de a programok online felületeken is elérhetőek voltak.

Az ELTE standja a legnépszerűbbek közé tartozott, a három nap alatt közel 8 ezren érdeklődtek a továbbtanulási lehetőségekről, szakokról, felvételi követelményekről, a kollégiumok felszereltségéről, infrastruktúráról, a lakhatási költségekről, sportolási, sporttudományi kutatási lehetőségekről és a tehetséggondozásról. A kiállításon az egyetem 9 kara mellett kollégiumaink, szombathelyi képzési helyszínünk és a Tanárképző Központ is képviseltette magát. Az online térben a pályaválasztók több ELTE-s csatornán is kérhettek információt, a tájékozódást mindkét színtéren a Hallgatói Önkormányzat több mint 200 önkéntese segítette.

Borhy László a nyitónapon üdvözölte a jelenlévőket, és mutatta be az egyetemet. Mint mondta, aki az ELTE-t választja, olyan közösség tagja lesz, amely az erősödő verseny ellenére is őrzi vezető helyét a hazai felsőoktatásban. Az egyetem számos területen mutat fel kiemelkedő kutatási eredményeket, Magyarország egyik fontos innovációs és technológiai tudáscentrumának számít, szolgáltatási színvonala folyamatosan nő. Bilaterális kapcsolatai és különösen a CHARM-EU együttműködés révén pedig egyre nagyobb a nemzetközi elismertsége is. A rektor kiemelte:

az ELTE-s közösség legfőbb jellemzői az oktatói és hallgatói szinten is jellemző tudásvágy, a minőség iránti elköteleződés és a hagyományokban gyökerező innovatív szemlélet.

Mindez együtt nemcsak a munkaerőpiacon jelent versenyelőnyt, hanem életre szóló kapcsolati hálót is működtet.

Óriási érdeklődés kísérte szombaton Andor György előadását, aki a tavaly alakult Gazdaságtudományi Kar dékánjaként elmondta: az ELTE-n csupán néhány éve létező gazdasági képzés hatékonyságát mutatja, hogy alapképzésben máris a Budapesti Corvinus Egyetem mögött a másodikak vagyunk, mesterképzésben viszont meg is előzzük őket. „Hosszabb távon szeretnénk a legjobb tudományegyetemi beágyazottságú gazdasági képzőhelyet kialakítani az országban, ahol a gazdasági képzés kiegészítő területeinek legkiválóbb képviselőivel igazán széles látókörű, sokoldalú, kreatív közgazdászokat nevelhetünk” – foglalta össze a kari célokat a dékán.

Szombaton az ELTE Természettudományi Kara is bemutatkozott a nagyszínpadon, Kacskovics Imre dékán bevezetője után hallgatók mondták el személyes tapasztalataikat választott szakterületükről.

A felsőoktatási intézményekbe 2022. február 15-ig lehet jelentkezni. Az ELTE addig még több nyílt napot szervez, ahol a pályaválasztók kari szinten tájékozódhatnak a képzések és az egyetemi élet iránt.