Új előadássorozatot indít az Alumni Központ

2017.04.26.
Új előadássorozatot indít az Alumni Központ
Híres alumnusok beszélnek pályájukról, eredményeikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amely „ELTE Sikerek” címmel indul a tavaszi félévben az ELTE Alumni Központ szervezésében.

A tudásmegosztási előadássorozattal – amelyet az Aula Magnában, szerda esti időpontokban rendeznek  – a szervezők célja az egyetemen végzettek közösségének erősítése olyan programokkal, melyek értéket képviselnek, és illeszkednek az ELTE szellemiségéhez, kari hovatartozástól függetlenül. Olyan jeles, elismert, az ELTE falai közül kikerült egykori diákok tartanak majd előadásokat, akik személye, munkássága mindenki számára inspiráló lehet. A vendégek bepillantást nyújtanak munkásságukba, visszaemlékeznek az egyetemen töltött éveikre, oktatóikra. Arról is szólnak, milyen szerepet játszott az életükben és a karrierjük későbbi alakulásában az ELTE. Mindemellett útmutatást és friss információkat is adnak az előadók azoknak, akik most kezdik karrierjüket.

A szerda esti rendezvényekre a szervezők nemcsak a hallgatókat, oktatókat és egykori ELTE-seket várják, hanem azokat is, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését. A sorozat nyitó előadását 2017. május 17-én 18:30-kor Lovász László Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartja.

A sorozat védnökei: Mezey Barna rektor, Scheuer Gyula kancellár, Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet 2008-ban.

ELTE Alumni