Hallgatói pénzügyek

Hallgatói pénzügyek

HALLGATÓI BEFIZETÉSEK

A befizetések módjáról hallgatóink a Q-téren tájékozódhatnak. A veszélyhelyzet ideje alatt azonban az átutalni kívánt pénzösszegeket a Magyar Államkincstár hetente egyszer, csütörtöki napon folyósítja. Emiatt a gyűjtőszámlára és az ELTE-főszámlára indított utalások átfutási ideje megnövekszik. Kérjük, hogy a befizetéseket úgy indítsák el, hogy az a határidő lejárta előtti szerdáig megtörténjen ahhoz, hogy a tartozás kiegyenlítése késedelmi díj kivetése nélkül teljesíthető legyen!

Elérhető továbbá a bankkártyás befizetés lehetősége, amelynél a fenti átfutási idő nem áll fenn.

1. Utalás gyűjtőszámlára:

Az átutalást Ön bármikor elindíthatja, azonban ez az összeg Neptun gyűjtőegyenlegére hetente egyszer (csütörtökönként) érkezik meg, ha az átutalás során helyesen adta meg Neptun-kódját a közleményben. Az Egyetem gyűjtőszámlájára indított banki átutalás nem jelenti a tartozás teljesítését! A tartozás kiegyenlítésének továbbra is feltétele, hogy a lejárat napján a hallgató gyűjtőegyenlegén rendelkezésre álljon a tartozás kiegyenlítéséhez szükséges összeg. 

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a késedelmes teljesítés esetén ezután is késedelmi díj fizetési kötelezettség keletkezik. Az átmeneti időszakban javasoljuk a bankkártyás befizetés (Simple Pay) használatát a Neptunban történő kiírások teljesítésére, amellyel a tartozásokat azonnal rendezni tudja. Bővebb tájékoztatást itt, az 1.8-as menüpontban talál.

2. Utalás főszámlára:

A főszámlára jogi személyektől, előzetes számla alapján történő utalások veszélyhelyzet ideje alatt szintén hetente egyszer, csütörtökön érkeznek meg. Ezért az utalást legkésőbb a fizetési határidőt megelőző szerdai napon teljesíteni kell. A helyes utalással kapcsolatosan a Q-téren tud tájékozódni.

3. Hallgatói visszautalás Neptunból:

A Neptunból indított, a hallgató által kezdeményezett visszautalás szintén hetente egyszer (csütörtökönként) történik.

HALLGATÓI KIFIZETÉSEK

Az ösztöndíjak kifizetésének menete nem változik, a jogosult hallgatók részére minden hónap 10-ig, ténylegesen csütörtöki napon indítja Egyetemünk az utalást. Kivétel ez alól június, amikor az utalás napja bizonyos ösztöndíjak esetében 2020. június 11-ére fog esni.