Stratégiai partnerkapcsolatok

Stratégiai partnerkapcsolatok

Stratégiai partnerkapcsolatok EN

Az ELTE Innovációs Központ kezdeményezésére 2020-ban az ELTE is felvételt nyert azon vezető európai egyetemek közé, amelyek stratégiai partnerként részt vesznek az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala (EUIPO) és az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) által bonyolított Pan-European Seal (PES) elnevezésű 1 éves, fizetett gyakornoki programban. 

A program elsődlegesen azon végzős hallgatóknak szól, akik szeretnének nemzetközi szakemberek mentorálása alatt szakmai ismereteket (online és offline tréningek) és releváns munkatapasztalatot (on-the-job coaching) szerezni az EUIPO és az EPO multikulturális környezetében, kiemelten a szabadalmaztatás és más oltalmazási (védjegy, formatervezési mintaoltalom) folyamatok területén.

A program keretében 2020 szeptemberében 6 ELTE-s hallgató kezdte meg 1 éves gyakornoki programját pénzügyi és humán területen az EPO-ban és EUIPO-ban.

A 2021/2022. évi PES programra történő jelentkezés elindult, a pályázatok benyújtása 2021. február 8-tól március 1-ig folyamatos. A 2021/2022. évi program felhívás itt érhető el.

Promóciós program videók:
EUIPO-PES Program videó
EPO-PES Program videó

Térítésmentesen elérhető, angol nyelvű, online szellemitulajdon-védelem tárgyú kurzusok az EUIPO Academy szervezésében: