KMNYE 2020 – Gyakorlati tudnivalók

KMNYE 2020 – Gyakorlati tudnivalók

Az oldal a programot megelőzően folyamatosan frissül, ezért érdemes nyomon követni az aktualitásokat.

Ha bármilyen kérdés felmerül, megérkezés előtt e-mailben (nyariegyetem@rk.elte.hu) keressék a szervezőket. Megérkezés után hallgatói segítők állnak a résztvevők rendelkezésére.

Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékoztatókat az ideérkezés előtti és a Nyári Egyetem ideje alatti tudnivalókról.

IDEÉRKEZÉS ELŐTT

Szükséges dokumentumok:

  • Személyazonosság igazolására alkalmas dokumentum (útlevél és/vagy személyi igazolvány)
  • Érvényes diákigazolvány (ha van)
  • Utasbiztosítás
  • EU-s társadalombiztosítási kártya vagy nemzetközi társadalombiztosítási kártya (ha van)

Regisztráció a szabadidős programokra

A szabadidő programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A szabadidős programokra kérjük, online, a honlapon tegyék meg előzetes regisztrációjukat 2020. június 12-ig. A szabadidős programokon a részvétel fakultatív. Amennyiben nem szeretne a szabadidős programokon részt venni, nem kell regisztrálnia a programokra.

Utasbiztosítás

Kérjük, hogy elutazás előtt kössenek baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. Kérjük, ha van, hozzák magukkal EU-s társadalombiztosítási kártyájukat vagy nemzetközi társadalombiztosítási kártyájukat. Érdemes magukkal hozni útlevelüket (amennyiben az az utazáshoz szükséges), illetve személyi igazolványukat is, és ha van, hozzák el az otthoni diákigazolványukat.

Utazás Budapestre

Az utazásról minden résztvevő egyénileg gondoskodik.

Megérkezéskor csoportos kísérés (igény esetén)

Nagyobb csoport (min. 5 fő) érkezése esetén csoportos kísérést biztosítunk a pályaudvarokról és repülőtérről a kollégiumba. Amennyiben igénylik, hogy csoportjukat hallgatói segítő kísérje megérkezésükkor a kollégiumba, kérjük, jelezzék a szervezőknek e-mailben (nyariegyetem@rk.elte.hu2020. július 10-ig.

Kérjük, az ünnepélyes megnyitóra való érkezéskor és a szakmai, valamint a szabadidős programoknál is legyenek pontosak. Az első napokban különösen figyeljenek az egyes helyszínek közötti utazásból adódó plusz időre.


NYÁRI EGYETEM ALATT

Mindig legyen a hallgatóknál:

  • Útlevél és/vagy személyi igazolvány
  • A regisztrációkor kapott nyakba akasztható konferencia-belépőkártya (pass)
  • BKV-bérlet (helyi tömegközlekedéshez)
  • Érvényes diákigazolvány (ha van)

Segítő ELTE-s hallgatók:

A nyári egyetem alatt ELTE-s hallgatók segítik a résztvevők tájékozódását, biztosítják az eljutást a különböző helyszínek között. Bármely felmerülő kérdésben lehet fordulni hozzájuk, akik szükség szerint továbbítják a kérdést a szervezőknek is.

Szállás:

A Szakkollégiumi szekció résztvevői az Eötvös Collegiumban lesznek elszállásolva, őket kérjük, hogy ágyneműt (lepedőt és huzatot) vagy hálózsákot hozzanak magukkal.

Beköltözés: 2020. július 13-án (egész nap).
Kiköltözés: 2020. július 20. 11.00-ig

A további szekciók résztvevőit az ELTE kollégiumaiban fogjuk elszállásolni. Ezek egyeztetése folyamatban, pontosabb információk áprilisban.

Kollégiumok megközelítése:

Részletes leírásról a helyszínekről, továbbá a kollégiumok megközelítéséről a Kapcsolat menü alatt lehet majd tájékozódni.

Reggeli és ebéd:

Az ösztöndíjas hallgatók napi kétszeri étkezését (reggeli és ebéd) az ösztöndíj fedezi. A reggeli és az ebéd helyszínére a szekcióhoz tartozó hallgatói segítők kísérik a résztvevőket.

Vacsora:

A vacsoráról a nyári egyetem résztvevői maguk gondoskodnak. Nincs szervezett vacsora és az ösztöndíj nem tartalmazza a vacsora költségeit. A hallgatói kísérők szívesen segítenek vacsorahelyszín ajánlásában, illetve a kollégiumok közelében van lehetőség élelmiszervásárlásra is. Vacsorázási lehetőségre általában a szakmai vagy szabadidős programok után van szabadidő, így akár a szállásra is vissza tudnak menni a résztvevők.

Helyi tömegközlekedés Budapesten:

A városban való közlekedéshez a heti jegyet a szervezők biztosítják. A heti bérleteket a megnyitó után kapják meg a résztvevők, így kérjük, hogy önállóan gondoskodjanak a hétfői helyi közlekedésről és a kedd reggeli eljutásról is az ünnepélyes megnyitóra.

Ha metrón kell átszállni, akkor elegendő egy vonaljegyet érvényesíteni (a különböző járművek közötti átszálláskor (például villamosról metróra) új jegyet kell kezelni).

Bővebb jegyinformáció a helyi közlekedésről a Budapesti Közlekedési Központ illetve az útvonal tervezőben.

Szakmai programok helyszíne:

A Nyári Egyetem pontos helyszínei a Kapcsolat menü alatt tekinthetők majd meg.

Részvétel az előadásokon:

A részvétel a szakmai program előadásainak 90 százalékán kötelező. A részvétel igazolása a jelenléti ívek alapján történik, a hallgatók minden szakmai programon jelenléti ívet írnak alá. Ha egy ösztöndíjat elnyert hallgató a szakmai programok kevesebb, mint 90%-án vesz részt, az adott hallgatónak a teljes részvételi díjat vissza kell fizetnie.

Oklevél:

Az előadások minimum 90 százalékán részt vevők a rendezvény végén oklevelet kapnak a részvételről.


HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓ

2020. július 14. 8:00-8:45 (ünnepélyes megnyitó előtt)

A Nyári Egyetem résztvevői az ünnepélyes megnyitó előtt, 2020. július 14-én (kedd) 8:00 és 8:45 között tudnak regisztrálni személyesen az ünnepélyes megnyitó helyszínén