OTDK felkészítő képzések

OTDK felkészítő képzések

TDK képzések

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa az NTP-HHTDK-18 projekt keretében egy komplex képzéssorozattal szeretné segíteni az Önök eredményes kutatási munkáját és TDK felkészülését. Ennek keretében 4 témában képzést szervezünk az őszi szemeszterben, 5-5 óra időtartamban. A képzések egyszeri alkalommal kerülnek megszervezésre a humán és reál területen kutató hallgatóknak. A létszám korlátozott, így javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak!

Regisztrálni ezen a linken lehet

Irodalomkutatás

Az Irodalomkutatás modul célja, hogy a hallgatók megismerjék, és kutatásaik során alkalmazzák a bibliográfiai, szabadon elérhető, illetve az Egyetem által előfizetett magyar és külföldi, multidiszciplináris és szakadatbázisokat és teljes szövegű gyűjteményeket. Gyakorlati képzés.

Poszterkészítés

Eszközök, módszerek, tippek. Kutatói tevékenység esetében előadódhat, hogy egy poszter lesz az első hazai vagy nemzetközi bemutatkozása, ennek szakszerű elkészítése előnyt jelenthet a hallgató kutatói szereplése során.

Prezentációkészítés és előadói technikák

A képzés célja bővíteni a résztvevők előadói eszköztárát, fejleszteni a kommunikációs képességeiket bemutatva a beszédtechnika alapjait, eszközeit, elemeinek alkalmazását. Fejleszteni a tudatos kommunikációt, a hatásos előadói magatartást. Elméleti előadás.

Esszé-, tanulmány- és cikkírás

A témában való jártasság a TDK dolgozat és bármilyen későbbi kutatói vagy tudományos publikáció elkészítéséhez elengedhetetlen, valamint a szakdolgozat elkészítésében mérhetetlen előnyhöz juttatja a hallgatókat.

ELTE SEK TDK Szakmai nap

2017. november 21. 15.00–18.00
ELTE Savaria Egyetemi Központ, C Nagyelőadó

  • ELTE Természettudományi Centrum előadások,
  • korábbi OTDK-díjazottak és résztvevőink előadásai.

Plakát
Program

TDK Terepgyakorlat

Szeretettel hívjuk Önöket 2017. december 1-én a Sopronhoz közeli, fertőbozi MTA CSFK GGI Széchenyi István Geofizikai Obszervatóriumba, terepgyakorlatra.

Az egész napos program (utazás és előadás) a TDK-zó hallgatók számára ingyenes. A terepgyakorlatot Dr. Szabó Csaba vezeti.
A férőhelyek száma korlátozott (max. 20 fő), így jelentkezési sorrendben tudjuk a jelentkezőket fogadni.
Jelentkezésüket ezen a linken várjuk.

Az obszervatórium honlapja
Plakát

TDK Szakmai nap

ELTE TDK Szakmai nap – Lépj be a tudományos diákkörök világába!

2017. szeptember 28. 17.30 – 20.00
Lágymányosi campus, Déli tömb, 0-803 Szabó József előadó (és a környező termek)

Kari előadások, OTDK díjazottak beszámolói, büfé

A szakmai nap során az egyetemi kari felelősök, szakterületi felelősök és a tudományos diákkörök nyertes hallgatóinak részvételével olyan interaktív tapasztalatcserére hívjuk az érdeklődőket, ahol feltehetik kérdéseiket a kutatói és a tudományos diákköri tevékenységgel kapcsolatban.

Plakát
Regisztrálni ezen a linken lehet


A programok az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulnak meg.