Hírek, felhívások (archívum)

ELTE Sikerek: Nagy Tímea

ELTE Sikerek: Nagy Tímea
11/15

2017. november 15. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. em.)

11/15

2017. november 15. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. em.)


Hírneves, ELTE falai közül kikerült alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amelyet „ELTE Sikerek” címmel az ELTE Alumni Központ szervez: a sorozat következő előadója Nagy Tímea lesz.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karon végzett logopédusként. Kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok. Nagy Tímea 1989 és 1997 között négy Universiadén (az „egyetemisták olimpiáján”) vett részt. A legsikeresebb vívó Universiade-bajnokunk, hatszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Talán kevesen tudják, de egészen különleges módon két fegyvernemben is indult, a párbajtőrön kívül a kiváló helyezéseket ért el a tőrcsapat tagjaként is. Az 1965-ös Budapesti Universiade 50. évfordulóján – a világon páratlan módon – létrehozott Universiade Bajnokok Klubjának alapító elnöke.

„A sport a legnagyobb tanárom. Mindenre megtanított. A becsületre, a kitartásra, az alázatra. Megtanított veszíteni, és megtanított felállni a legnehezebb helyzetekből.”

Az „ELTE Sikerek” előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Melyek korunk figyelemreméltó kezdeményezései, irányai, hol vannak a jelen ígéretes tehetségei? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

Az előadás ideje alatt megtekinthető lesz a BEAC – Az elsők című kiállítás is, amely az Egyetem sportegyesületének 120 éves történetét mutatja be.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor, Scheuer Gyula kancellár, Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke, Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt a regisztrációköteles!

Beszámoló a korábbi előadásokról már olvasható: Lovász László és Tölgyessy Péter és Persányi Miklós.

ELTE Alumni 
Facebook