Felvételi

Felvételi

Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson neked. A fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti  híreket olvasva minden szükséges információt megtalálsz ahhoz, hogy jó döntést hozz a jövődről!

Pótfelvételi

Piacképes diplomát szeretnél? Nem késő jelentkezni az ELTE képzéseire. Ha a július 23-án zárult általános eljárásban egyik megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén még nem jelentkeztél a felsőoktatásba, akkor jelentkezz a pótfelvételi eljárás keretében. Inspiráló közösség, interaktív kurzusok, a legkiválóbb oktatók, megújuló laborok és világszínvonalú kutatási lehetőségek – egy helyen minden, amire a magas színvonalú tudáshoz szükséged lesz. Jelentkezz augusztus 9-ig az ELTE-re a pótfelvételi eljárásban!

Kik pótfelvételizhetnek a felsőoktatásba?

Fontos szabály, hogy a pótfelvételin azok vehetnek részt, akik az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egyetlen szakra sem kerültek be. Vagyis a pótfelvételi nem jó megoldás azok számára, akik a „sima” felvételin az első vagy a második helyen megjelölt szakra nem jutottak be, a harmadik vagy éppen a negyedik helyen megjelölt képzésre viszont nem szeretnének beiratkozni, inkább újra nekifutnának a felvételinek. Ők a pótfelvételire nem jelentkezhetnek, legközelebb a keresztféléves felvételin próbálkozhatnak (feltéve, ha a nekik tetsző szakot meghirdeti valamelyik egyetem vagy főiskola).

Mire lehet jelentkezni?

Az is nagyon fontos, hogy itt is van minimum ponthatár, méghozzá ugyanaz, mint az általános felvételin. Azaz alap- és osztatlan szakokon legalább 280, felsőoktatási szakképzéseken legalább 240, mesterszakokon pedig legalább 50 pont kell ahhoz, hogy egyáltalán elfogadják a jelentkezéseteket.

További információk hamarosan. 

ELTE | ITT A HELYED!

  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem világszinten ismert és elismert egyetem, a nemzetközi rangsorokban számos szakterületen kiemelkedően teljesít.
  • A legjobb európai egyetemekkel működik együtt, ami a hallgatóinak is egyedülálló lehetőségeket biztosít.
  • A HVG Diploma 2021 rangsor és a felvételi statisztikák szerint is a legjobb és legnépszerűbb hazai egyetem.
  • Hagyományosan magas presztízsű diplomát ad, szinte minden tudományterületen, 8 karán sok szempontból megismerhető a világ működése.
  • Az ELTE számára fontos visszaigazolás, hogy minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon.

2021-ben már a 387. tanév kezdődik majd meg!

ISKOLALÁTOGATÁSOK

Kedves felvételiző! Kedves középiskolai pedagógus!
A pályaválasztás komoly mérlegelést igénylő feladat. Az ELTE szeretné megkönnyíteni a középiskolás diákok számára ezt a döntést. Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy – ha a járványhelyzet máshogy nem engedi – online találkozzunk potenciális hallgatóinkkal. Virtuális iskolalátogatásainkon bemutatjuk az ELTE képzési palettáját, illetve az egyetemen elérhető lehetőségeket. Amennyiben szívesen fogadná az ELTE munkatársait, hogy diákjaik feltehessék kérdéseiket, kérjük, írjon e-mailt az iskolalatogatas@elte.hu e-mail címre!

Felvételi hírek