Felvételi

Felvételi

Felvételizőknek - felvételi időszakban
Kedves Felvételiző! Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson neked. Reméljük, a fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti híreket olvasva minden szükséges információt megtalálsz ahhoz, hogy jó döntést hozz a jövődről!

Miért az ELTE?

Élen a rangsorokban: az ELTE a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorokban általában a legmagasabban rangsorolt magyar intézmények egyike. Minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon. A legjobb eredményekkel rendelkező diákok közül a legtöbben az ELTE-t választják. 2017-ben már a 383. tanév kezdődött meg!

Az interjúk a 2017. októberi ELTEfeszten készültek.

Gazdálkodástudományi Intézet az ELTE-n!

Az ELTE Szenátusa 2017-ben megalapította a Gazdálkodástudományi Intézetet (GTI).  A 2018-as általános felvételi eljárásban így már lehet jelentkezni az ELTE GTI képzéseire is! Bővebb információk, interjúk és érdekességek az új Intézet honlapján találhatók.

ELTE. A tudás közössége – már Szombathelyen is!

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban három fő szakterületről választhatnak piacképes diplomát adó képzést a diákok: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a pedagógusképzés területéről. Ha érdekel például a duális rendszerű gépészmérnök-képzés, akkor Szombathelyen a helyed! Bővebb információk a szombathelyi ELTE honlapján!

Jelentkezz az ország legjobb természettudományi karára!

Az ELTE-n található Magyarország legjobb természettudományi kara, amely a HVG szerint az ország összes kara közül az ELTE bölcsészkara után a második legjobb egyetemi vagy főiskolai kar. A TTK képzései számos izgalmas területet vizsgálnak és számtalan karrierlehetőséget nyitnak meg, videósorozatunk ezekról szól. Megéri a fenti képre kattintva bővebben tájékozódni a lehetőségekről!

Kari nyílt napok, ELTEfeszt, Educatio Kiállítás

A felvételire való felkészülés korán elkezdődött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen: 2017. október 13-án a Trefort-kerti Campuson már ötödik alkalommal rendeztük meg az összes karunk képzéseit és az általunk kínált lehetőségeket bemutató ELTEfesztet, ahol több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várták az érdeklődőket. A 2018. február 15-i jelentkezési határidő előtt kari nyílt napokon is megismerkedhetsz az ELTE kínálatával, és természetesen ott leszünk a 2018-as Educatio Kiállításon is, január 18-20. között a HUNGEXPO-n.

Az interjúk a 2017-es Educatio Kiállításon készültek.

Az Egyetemünkön működő egyedülálló, középiskolások számára elérhető tehetséggondozási programokról, ingyenes előadássorozatokról, rendhagyó pályaválasztási rendezvényekről és az érettségire felkészítő tanfolyamokról ide kattintva érhető el részletesebb információ.

Kövesd az ELTE-t a Facebookon is!

Csatlakozz Youtube-csatornánkhoz!