Felvételi

Felvételi

Felvételizőknek - felvételi időszakban
Kedves Felvételiző! Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson neked. Reméljük, a fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti híreket olvasva minden szükséges információt megtalálsz ahhoz, hogy jó döntést hozz a jövődről!

ELTE - vELed TEljes!

Élen a rangsorokban: az ELTE a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorokban általában a legmagasabban rangsorolt magyar intézmények egyike. Minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon. A legjobb eredményekkel rendelkező diákok közül a legtöbben az ELTE-t választják. 2019-ben már a 385. tanév kezdődik majd meg!

ISKOLALÁTOGATÁSOK

Kedves felvételiző! Kedves középiskolai pedagógus!

A pályaválasztás komoly mérlegelést igénylő feladat. Az ELTE szeretné megkönnyíteni a középiskolás diákok számára ezt a döntést. Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy személyesen találkozzunk potenciális hallgatóinkkal. Iskolalátogatásainkon bemutatjuk az ELTE képzési palettáját, illetve az egyetemen elérhető lehetőségeket. Ennek formája lehet előadás, standos kitelepülés, vagy akár workshop is. Amennyiben szívesen fogadná az ELTE munkatársait, hogy diákjaik feltehessék kérdéseiket, kérem írjon e-mailt az iskolalatogatas@elte.hu e-mail címre!

ELTEfeszt, kari nyílt napok, Educatio Kiállítás

Az interjúk a 2017. októberi ELTEfeszten készültek.

A felvételire való felkészülés korán elkezdődik az Eötvös Loránd Tudományegyetemen: 2018. október 12-én a Trefort-kerti Campuson már hatodik alkalommal rendeztük meg nagy sikerrel az összes karunk képzéseit és az általunk kínált lehetőségeket bemutató ELTEfesztet, ahol több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várták az érdeklődőket. A 2019. február 15-i jelentkezési határidő előtt kari nyílt napokat is szervezünk, és természetesen ott leszünk a 2019-es Educatio Kiállításon is a HUNGEXPO-n.

Az interjúk a 2018-as Educatio Kiállításon készültek.

Gazdálkodástudományi Intézet az ELTE-n!

Az ELTE Szenátusa 2017-ben megalapította a Gazdálkodástudományi Intézetet (GTI).  A 2019-es általános felvételi eljárásban így már másodszor lehet jelentkezni az ELTE GTI képzéseire is, melyekre kezdettől hatalmas az érdeklődés! Bővebb információk, interjúk és érdekességek az új Intézet honlapján találhatók.

ELTE. A tudás közössége – már Szombathelyen is!

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban három fő szakterületről választhatnak piacképes diplomát adó képzést a diákok: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a pedagógusképzés területéről. Ha érdekel például a duális rendszerű gépészmérnök-képzés, akkor Szombathelyen a helyed! Bővebb információk a szombathelyi ELTE honlapján!

Jelentkezz az ország legjobb természettudományi karára!

Az ELTE-n található Magyarország legjobb természettudományi kara, amely a HVG szerint az ország összes kara közül az ELTE bölcsészkara után a második legjobb egyetemi vagy főiskolai kar. A TTK képzései számos izgalmas területet vizsgálnak és számtalan karrierlehetőséget nyitnak meg, videósorozatunk ezekról szól. Megéri a fenti képre kattintva bővebben tájékozódni a lehetőségekről!


Kövesd az ELTE-t a Facebookon és az Instragramon is!

Csatlakozz Youtube-csatornánkhoz!