Felvételi

Felvételi

Felvételizőknek időszakon kívül

Kedves Felvételiző!

Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson számodra.

Az általános felvételi jelentkezési időszak 2018. február 15-én lezárult, a ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése július 25-én megtörtént.

Az interjúk a 2017. októberi ELTEfeszten készültek.

2017. október 13-án a Trefort-kerti Campuson már ötödik alkalommal rendeztük meg az összes karunk képzéseit és az általunk kínált lehetőségeket bemutató ELTEfesztet, ahol több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várták az érdeklődőket. Természetesen kari nyílt napokat is szerveztünk, és ott voltunk a 2018-as Educatio Kiállításon is, január 18-20. között a HUNGEXPO-n.

Az interjúk a 2018-as Educatio Kiállításon készültek.

Az ELTE a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorokban általában a legmagasabban rangsorolt magyar intézmények egyike. Minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon. A legjobb eredményekkel rendelkező diákok közül a legtöbben az ELTE-t választják. 2018-ban már a 384. tanév kezdődik majd meg!

Nálunk található Magyarország legjobb természettudományi kara, amely a HVG szerint az ország összes kara közül az ELTE bölcsészkara után a második legjobb egyetemi kar. A TTK képzései számos izgalmas területet vizsgálnak és számtalan karrierlehetőséget nyitnak meg, erről bővebben szól videósorozatunk.

Az Egyetemünkön működő egyedülálló, középiskolások számára elérhető tehetséggondozási programokról, ingyenes előadássorozatokról, rendhagyó pályaválasztási rendezvényekről és az érettségire felkészítő tanfolyamokról ide kattintva érhető el részletesebb információ.

Kövesse az ELTE-t a Facebookon is!