Felvételi

Felvételi

Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson neked. A fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti híreket olvasva minden szükséges információt megtalálsz ahhoz, hogy jó döntést hozz a jövődről!

Tudás, élmény, kapcsolatok – az ELTE-vel egy életre szólnak

Érveink, amiért érdemes az ELTE-t választanod:

1. Az ELTE méltán az ország legnépszerűbb intézménye: 

 • Az ország legjobb egyeteme: a világ egyetemeinek TOP 2%-ában, 4 TOP 200-as tudományterület.
 • Magyarország legszélesebb oktatási kínálata: 52 alapképzési és 112 mesterképzési szak, 104 idegen nyelvű képzés.
 • Minden negyedik jelentkező az ELTE-t választja, összesen 33.307 ELTE-s hallgató.

2. Az ELTE-n életre szóló tudást szerzel:

 • Interaktív kurzusok, a legkiválóbb oktatók, megújuló laborok és világszínvonalú kutatási lehetőségek – egy helyen minden, amire a magas színvonalú tudáshoz szükséged lesz.  
 • Hazánk legnagyobb tudományos bázisa: 30 akadémiai kutatócsoport, 72 akadémikus kutató, 83% a tudományos fokozattal rendelkezők aránya.
 • A HVG legújabb, Diploma 2022 nevű rangsorkiadványában – amely az egyetemek és főiskolák toplistáját közli – idén ismét Egyetemünk lett az első az összesített intézményi rangsorban, méghozzá úgy, hogy az oktatói és a hallgatói intézményi listát is vezeti.  
 • hallgatói kari rangsor első tíz helyezettje között az ELTE öt kara szerepel.
 • Köztük található egyre erősebb brandként az ELTE pár éve indult gazdasági képzése, amelyet az idén alakítottak át intézetből karrá, és a HVG elemzése szerint a gazdasági képzésterületen egyre inkább felnő a Corvinus mellé.

3. Az ELTE-n életre szóló élményeket szerzel:

 • Itt a legnagyobb egyetemi közösség része leszel. ELTE-s hallgatóként egy globális tudományos párbeszéd részese lehetsz, egyetemünk 33 ezer hallgató otthona, ahol megosztják a tudást egymással. Bekapcsolódhatsz a biztonságot adó kisebb mentori közösségekbe, kari és szakos csoportokba is, a város számos pontját érintő színes programokba. 
 • Sportesemények és izgalmas versenyek, fesztiválok várnak, kipróbálhatod magad művészeti egyesületekben, színjátszó körökben, újságírásban, rádiózásban, a belépőknek pedig gólyatábor, gólyahajó, gólyabál és HÖK által szervezett bulik garantálják a kikapcsolódást.

4. Az ELTE-n életre szóló kapcsolatokat szerzel:

 • Az ELTE-n 546 Erasmus partneregyetemünk közül választhatsz, így ELTE-sként a világ számos pontjára eljuthatsz, nemzetközi szakmai tapasztalatot és tudást szerezhetsz Franciaországtól Svédországig, Japántól Amerikáig. 
 • Inspiráló közösség vár: Magyarország legjobb hallgatói: 358 OTDK-díj 2021-ben.

1635 óta szervesen fejlődő tradíció és ösztönző innováció találkozása vár rád nálunk. Az ELTE az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudást és piacképes diplomát, a kinyíló világot nyújtja számodra. Nálunk a legjobbakkal karöltve érheted el az álmaid!

Ne hagyd, hogy elriasszon, inkább inspiráljon az ELTE presztízse és hatalmas mérete, közössége. Mindenki másban kiemelkedő, de minden egyes tehetségnek megvan az értéke, és nálunk ez a sokszínűség az összetartó erő. Hidd el bátran, hogy a legjobbak közt a helyed, jelentkezz az ELTE-re.

#csakazELTE! #csakte

ISKOLALÁTOGATÁSOK

Kedves felvételiző! Kedves középiskolai pedagógus!
A pályaválasztás komoly mérlegelést igénylő feladat. Az ELTE szeretné megkönnyíteni a középiskolás diákok számára ezt a döntést. Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy – ha a járványhelyzet máshogy nem engedi – online találkozzunk potenciális hallgatóinkkal. Virtuális iskolalátogatásainkon bemutatjuk az ELTE képzési palettáját, illetve az egyetemen elérhető lehetőségeket. Amennyiben szívesen fogadná az ELTE munkatársait, hogy diákjaik feltehessék kérdéseiket, kérjük, írjon e-mailt az iskolalatogatas@elte.hu e-mail címre!

Felvételi hírek