Felvételi

Felvételi

Felvételizőknek - felvételi időszakban
 
Üdvözlünk az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson neked. A fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti  híreket olvasva minden szükséges információt megtalálsz ahhoz, hogy jó döntést hozz a jövődről!

A felvételi ponthatárokat július 23-án hirdetik ki.

ELTE. Világ. Egyetem.

  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem világszinten ismert és elismert egyetem, a nemzetközi rangsorokban számos szakterületen kiemelkedően teljesít.
  • A legjobb európai egyetemekkel működik együtt, ami a hallgatóinak is egyedülálló lehetőségeket biztosít.
  • A HVG Diploma 2020 rangsor és a felvételi statisztikák szerint is a legjobb és legnépszerűbb hazai egyetem.
  • Hagyományosan magas presztízsű diplomát ad, szinte minden tudományterületen, 8 karán sok szempontból megismerhető a világ működése.
  • Az ELTE számára fontos visszaigazolás, hogy minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon.

2020-ban már a 386. tanév kezdődik majd meg!

ELTEfeszt, kari nyílt napok, Educatio Kiállítás

Az interjúk a 2019. októberi ELTEfeszten készültek.

A felvételire való felkészülés korán elkezdődött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen: 2019. október 11-én a Trefort-kerti Campuson már hetedik alkalommal rendeztük meg nagy sikerrel az összes karunk képzéseit és az általunk kínált lehetőségeket bemutató ELTEfesztet, ahol több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várták az érdeklődőket. A 2020. február 15-i jelentkezési határidő előtt kari nyílt napokat is szervezünk, és természetesen ott voltunk a 2020. január 9-11. közötti Educatio Kiállításon is a HUNGEXPO-n.

Az interjúk a 2020-as Educatio Kiállításon készültek.

Gazdálkodástudományi Intézet az ELTE-n!

Az ELTE Szenátusa 2017-ben megalapította a Gazdálkodástudományi Intézetet (GTI).  A 2020-as általános felvételi eljárásban így már harmadszor lehet jelentkezni az ELTE GTI képzéseire is, melyekre kezdettől hatalmas az érdeklődés! Bővebb információk, interjúk és érdekességek az Intézet honlapján találhatók.

ELTE. A tudás közössége – már Szombathelyen is!

A szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központban három fő szakterületről választhatnak piacképes diplomát adó képzést a diákok: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a pedagógusképzés területéről. Ha érdekel például a duális rendszerű gépészmérnök-képzés, akkor Szombathelyen a helyed! Bővebb információk a szombathelyi ELTE honlapján!

Jelentkezz az ország legjobb természettudományi karára!

Az ELTE-n található Magyarország legjobb természettudományi kara, amely a HVG szerint az ország összes kara közül az ELTE bölcsészkara és a Semmelweis orvostudományi kara után a harmadik legjobb egyetemi vagy főiskolai kar. A TTK képzései számos izgalmas területet vizsgálnak és számtalan karrierlehetőséget nyitnak meg, videósorozatunk ezekról szól. Megéri a fenti képre kattintva bővebben tájékozódni a lehetőségekről!

ISKOLALÁTOGATÁSOK

Kedves felvételiző! Kedves középiskolai pedagógus!

A pályaválasztás komoly mérlegelést igénylő feladat. Az ELTE szeretné megkönnyíteni a középiskolás diákok számára ezt a döntést. Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy - ha a járványhelyzet engedi - személyesen találkozzunk potenciális hallgatóinkkal. Iskolalátogatásainkon bemutatjuk az ELTE képzési palettáját, illetve az egyetemen elérhető lehetőségeket. Ennek formája lehet előadás, standos kitelepülés, vagy akár workshop is. Amennyiben szívesen fogadná az ELTE munkatársait, hogy diákjaik feltehessék kérdéseiket, kérjük, írjon e-mailt az iskolalatogatas@elte.hu e-mail címre!

Kövesd az ELTE-t a Facebookon és az Instragramon is!

Csatlakozz Youtube-csatornánkhoz!


Felvételi hírek