Felvételi

Felvételi

Miért az ELTE?

Magyarország legkiválóbb egyeteme (HVG rangsor – Diploma 2023), kilenc szakterületen jegyzik a világ legjobb egyetemei között a nemzetközi rangsorok alapján.

Az ország legszélesebb oktatási kínálata: 52 alapképzési, 112 mesterképzési szak és 105 idegen nyelvű képzés.
Interaktív kurzusok, a legkiválóbb oktatók, megújuló laborok és világszínvonalú kutatási lehetőségek – egy helyen minden, ami a magas színvonalú tudáshoz kell.

Több mint 500 Erasmus partneregyetemünk közül választhatsz, így ELTE-sként a világ számos pontjára eljuthatsz, nemzetközi szakmai tapasztalatot és tudást szerezhetsz.

Az ELTE-n a legnagyobb egyetemi közösség része leszel: sportesemények, versenyek, fesztiválok várnak, kipróbálhatod magad újságírásban, rádiózásban, művészeti egyesületekben, színjátszókörökben, az elsőéveseknek pedig gólyatábor, gólyahajó, gólyabál garantálja a beilleszkedést. Az egyetemi élet mindennapos nyüzsgését megtapasztalhatod az ELTE 14 kollégiumának valamelyikében, amelyek közel 5000 férőhelyet biztosítanak a hallgatóknak.

1635 óta szervesen fejlődő tradíció és ösztönző innováció találkozása vár rád nálunk. Az ELTE az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudást és piacképes diplomát, a kinyíló világot nyújtja számodra. Nálunk a legjobbakkal karöltve érheted el az álmaid!
Tartozz a legjobbak közé, melynek összetartó erejét a hallgatók tehetségének sokszínűsége és egymás támogatása adja.

#ELTEittahelyed!

ISKOLALÁTOGATÁSOK

Kedves felvételiző! Kedves középiskolai pedagógus!
A pályaválasztás komoly mérlegelést igénylő feladat. Az ELTE szeretné megkönnyíteni a középiskolás diákok számára ezt a döntést. Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk potenciális hallgatóinkkal – akár személyesen, iskolai pályaválasztási rendezvényeken, akár online formában. Iskolalátogatásainkon bemutatjuk az ELTE képzési palettáját, illetve az egyetemen elérhető lehetőségeket. Amennyiben szívesen fogadná az ELTE munkatársait, hogy diákjaik feltehessék kérdéseiket, kérjük, írjon e-mailt az iskolalatogatas@elte.hu e-mail címre!

Felvételi 2023 hírek