Felvételi

Felvételi

Felvételizőknek

Kedves Felvételiző!

Üdvözöljük az ELTE Felvételi oldalán, amely azért jött létre, hogy a felvételi eljárás során felmerülő kérdésekben segítséget nyújtson az Ön számára. Reméljük, a fenti menüpontokra kattintva vagy a lenti híreket olvasva minden szükséges információt megtalál ahhoz, hogy jó döntést hozzon a jövőjéről!

Miért az ELTE?

Az interjúk a 2016. októberi ELTEfeszten készültek.

Élen a rangsorokban

Az ELTE a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorokban általában a legmagasabban rangsorolt magyar intézmények egyike. Minden évben ide jelentkezik a legtöbb diák Magyarországon. A legjobb eredményekkel rendelkező diákok közül a legtöbben az ELTE-t választják. 2017-ben már a 383. tanév kezdődik majd meg!

ELTE. A tudás közössége – 2017-ben már Szombathelyen is!

Az idei év rendhagyó az Egyetem életében, mivel 2017-től nemcsak közismert és országszerte népszerű budapesti képzéseinkre lehet jelentkezni, hanem új szombathelyi képzéseinkre is. Februártól megvalósul az ELTE és a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi szervezeti egységeinek integrációja. A felvételizők még a Nyugat-magyarországi Egyetemre jelentkeznek, azonban az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (Savaria Egyetemi Központ, Szombathely) iratkoznak majd be, és ott létesítenek hallgatói jogviszonyt. A Savaria Egyetemi Központ 2017. január 25-én rendezi következő nyílt napját, a részletes programról az esemény Facebook-oldalán tájákozódhat.

Kari nyílt napok, ELTEfeszt, Educatio Kiállítás

A felvételire való felkészülés korán elkezdődött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen: 2016. október 14-én a Trefort-kerti Campuson már negyedik alkalommal rendeztük meg az összes karunk képzéseit és az általunk kínált lehetőségeket bemutató ELTEfesztet, ahol több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várták az érdeklődőket. A 2017. február 15-i jelentkezési határidő előtt kari nyílt napokon is lehetőség van megismerkedni az ELTE kínálatával, és természetesen ott vagyunk a most zajló 2017-es Educatio Kiállításon is.

Az interjúk a 2015. októberi ELTEfeszten készültek.

Az Egyetemünkön működő egyedülálló, középiskolások számára elérhető tehetséggondozási programokról, ingyenes előadássorozatokról, rendhagyó pályaválasztási rendezvényekről és az érettségire felkészítő tanfolyamokról ide kattintva érhető el részletesebb információ.

Kövesse az ELTE-t a Facebookon is!