Making Mobility the Norm

Making Mobility the Norm

Making Mobility the Norm

Az Európai Oktatási Térség (EEA) víziója egy olyan befogadó oktatási környezet létrehozása, ahol a külföldön tanulás minden résztvevő számára normaként adott. A nemzetközileg mobilis diákok új készségekkel és kompetenciákkal térnek haza, toleránsabbá válnak, magukévá teszik a közös értékeket, vállalkozói hozzáállást alakítanak ki és jobbá válnak a munkaerőpiaci esélyeik. Azonban a jelenlegi adatok alapján a felsőoktatásban tanulók kevesebb mint 20%-a rendelkezik külföldi tanulási tapasztalattal. Mi szükséges hozzá, hogy a hallgatók mobilitása normává váljon?

A Making Mobility the NORM, vagy röviden, a NORM projekt azért jött létre, hogy egy széleskörű kutatással feltérképezze a jelenleg létező mobilitási formákat az európai felsőoktatási intézményekben, és feltárja a hallgatói mobilitás akadályait és korlátait. A kutatás nyomán a partnerek létrehoznak egy útmutatót a tanterv-összeállításhoz (European Curricula Design Guide), és egy tanterv-párosító eszköz IT prototípusát, amely segíti a hallgatókat és a felsőoktatási intézményeket, hogy megtalálják az egyezéseket a kurzuskatalógusokban. Ez az IT eszköz elősegíti a kreditelismertetés folyamatát a mobilitás után.

A projektben részt vevő hét partneregyetem vállalja, hogy egy ötéves terv keretében átalakítja az intézményi stratégiáját és hivatalosan a hallgatói tantervek részévé teszi mobilitást.

 

Partnerek

University of Marburg (Németország)

University of Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines (Franciaország)

University of Barcelona (Spanyolország)

Eötvös Loránd Tudományegyetem (Magyarország)

University of Alcalá (Spanyolország)

Aristotle University of Thessaloniki (Görögország)

Vytautas Magnus University (Litvánia)

Erasmus Student Network (Belgium)

European University Foundation (Luxembourg)