Díjazták az ELTE új honlapját

2016.12.08.
Díjazták az ELTE új honlapját
'Az Év Honlapja' pályázat díjátadóján az oktatás kategóriában különdíjat kapott az ELTE új honlapja.

2016. december 7-én 15. alkalommal rendezték meg az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményét, 'Az Év Honlapja' pályázat díjátadóját. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett verseny jubileumi évében összesen 240 nevezés érkezett.

Az estén több mint húsz kategóriában osztottak elismeréseket. Az oktatás kategóriában 2016-ban különdíjat kapott az Eötvös Loránd Tudományegyetem új honlapja. A zsűri értékelése: "Az oktatási kategórián belül külön csoportot alkotnak azon honlapok, melyek az adott oktatási intézményt akarják bemutatni a látogatóik számára. Az ELTE célcsoportja is széles: felvételizők, saját hallgatók, öregdiákok, saját munkatársak és a külföldi partnerek. Ezt a néha nagyon nehéz feladatot kiválóan oldotta meg az ELTE. Szédületes mennyiségű információt rendezett össze egy jól átlátható, max. 5 menüpontos struktúra alá. A gazdag tartalom kibővült az aktuális programokkal, amely akár havi 100 rendezvényt is jelenthet. Az új design letisztult, akadálymentes, jól használható különböző platformokról. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a honlap látogatottsága 25%-kal nőtt."

Egyetemünk új, többnyelvű, reszponzív és felhasználóbarát oldala 2016 júliusában indult el. Az elte.hu korábbi felületét közel tíz év után váltotta modern, akadálymentes, a nemzetközi trendeket figyelembe vevő weboldal.

Az Év Honlapja pályázat célja a hazai online-kultúra erősítése, illetve a hiánypótló, értékteremtő, kiemelkedő minőségű honlapok díjazása. Az elbírálás fő szempontjai: a design, a felhasználói élmény, a kategóriának megfelelő tartalom, a kreativitás és a reszponzivitás. A zsűri marketing-szakemberekből áll, elnöke Eszes István, a BGE egyetemi tanára. ’Az Év Honlapja díj’ nem jár pénzjutalommal, szakmai elismerés, melyet a díjazott azért kap, mert munkáját a szakmai zsűri elismeri és nagyra értékeli, példaként állítja a közönség elé.

A versenyszabályzat szerint különdíjjal jutalmazza a szakmai zsűri azokat a honlapokat, amelyek az adott kategóriában, holtversenyben végül alulmaradnak. Az oktatás kategória győztese 2016-ban a „mateking.hu – matek egyszerűen” weboldal lett, amely egyébként az e-learning kategóriát is megnyerte.

Nem ez az első alkalom, hogy az elte.hu elismerést kap: 2014-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület elsősorban tartalmi szempontú pályázatán az Év Campus Honlapja díjat kapta intézményi kategóriában.