Megújult az ELTE honlapja

2016.09.01.
Megújult az ELTE honlapja
2016 júliusában indult el Egyetemünk új, többnyelvű, reszponzív és felhasználóbarát oldala. Az elte.hu korábbi felületét közel tíz év után váltja a letisztult külsejű, a nemzetközi trendeket figyelembe vevő weboldal. Kiemelünk néhány újdonságot, a teljesség igénye nélkül.

A közel egy éves előkészítői és fejlesztői folyamat során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a reszponzív és szabványokat figyelembe vevő, akadálymentes oldalon az információk könnyen elérhetőek legyenek oktatóink, munkatársaink, hallgatóink és az intézményünk iránt érdeklődők számára: a célcsoportok szerinti navigálást a felső menüsor és az aktualitásokat tartalmazó bannersor teszi könnyebbé. Az oldal megújításához többek között hallgatói ötletpályázat is kapcsolódott.

Jelentősen bővült és frissült az oldalon elérhető tartalmak köre, a főoldalon a korábbiakban megszokott és kedvelt rovatok – Hírek, Események és Eseménynaptár, Videók, Az ELTE a sajtóban – mellett új fejlesztésként jelenik meg a karokat kiemelő animáció vagy éppen a praktikus információkat és gyorslinkeket tartalmazó lábléc. A bannersorból érdemes rendszeresen figyelni az Aktuális felhívások oldalt, amelyen az oktatók és hallgatók számára elérhető pályázati lehetőségeket gyűjtjük össze. Újdonság, hogy egyes kiemelt témákhoz (pl. kutatás, tehetséggondozás, nemzetközi kapcsolatok stb.) az adott oldalon hírválogatás kapcsolódik.

A korábbi menüsor átstrukturálásának köszönhetően egyszerűbb, áttekinthetőbb menürendszer jött létre, amelynek egyik legfontosabb eleme a célcsoportok – felvételizők, felvett hallgatók, alumni, hallgatók és munkatársak – szerinti navigálást lehetővé tevő felső menüsor.

  • A Hallgatóknak menüpontban hallgatóink megtalálhatják a számukra legfontosabb híreket, linkeket, értesülhetnek a legfrissebb pályázatokról, illetve egy kattintásra kerülnek az őket érintő információktól, legyen szó akár nyelvtanulásról, sportról vagy életvezetési támogatásról.
  • A Munkatársaknak menüpontot Egyetemünk közalkalmazottai caesar-azonosítójuk megadása után érhetik el: az intranetként funkcionáló oldalon az ELTE dolgozói számára fontos híreket, hasznos tartalmakat és linkeket gyűjtöttünk össze. Egy helyen megtalálhatók többek között a szükséges formanyomtatványok, tájékoztatók, utasítások és körlevelek. Egy kattintással elérhető a Dolgozói Önkiszolgáló Rendszer, a Stratégiai Adatbázis vagy éppen a Webmail.

Az oldal felső részén található nagyítóra kattintva az olvasók a megújult Keresőhöz jutnak: a szabadszavas kereső nemcsak a hírek, események és galériák között, hanem a feltöltött fájlok szövegében is keres, a többféle szűrési lehetőségnek köszönhetően könnyen elérhető a kért információ. A korábbi elte.hu tartalmai szinte teljes egészében átkerültek az új oldalra is. Az angol nyelvű felületen többek között megújult a Képzés- és Tantárgykereső is, így is segítve a nemzetközi hallgatók szakválasztását, Egyetemünk nemzetközi pozicionálását. A következő időszakban az oldalhoz további fejlesztések is kapcsolódnak.

A honlap- és tartalomfejlesztési projektet a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatta, a projekt informatikai megvalósítását a Loginet Systems Kft. végezte. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem honlapját az Egyetem különböző egységei látják el tartalommal, a Kancellária Informatikai Igazgatósága üzemelteti, a Rektori Kabinet Kommunikációs Irodája gondozza. Észrevételeit várjuk a kommunikacio@elte.hu címen.