Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

ELTE Tehetséggondozás

Megjelent a Nemzeti Tehetség Program új pályázata, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Pályázati kiírás

A támogatási időszak:
2017. július 1-től 2018. június 30-ig

A pályázatok benyújtási határideje:
I. beadási szakasz: 2017. március 14-től 2017. május 15-ig
II. beadási szakasz: 2017. május 16-tól 2017. július 31-ig
III. beadási szakasz: 2017. augusztus 1-től 2017. szeptember 30-ig
IV. beadási szakasz: 2017. október 1-től 2017. november 30-ig
V. beadási szakasz: 2017. december 1-től 2018. január 31-ig
VI. beadási szakasz: 2018. február 1-től 2018. március 15-ig. 


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hosszú ideje kiemelt figyelmet fordít a tehetségek felkarolására. Ebben a menüpontban tájékozódhat a tehetséggondozás egyes egyetemi formáiról: az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról, az ELTE szakkollégiumairól, valamint a tehetségondozáshoz kapcsolódó aktuális pályázatokról.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2015-ben nívódíjat és elismerő oklevelet alapított a kiemelkedő tehetséggondozási tevékenység méltánylására. A Pro Ingenio díj azoknak az ELTE-s oktatóknak, kutatóknak a megbecsülését szolgálja, akik a középiskolások és az egyetemi hallgatók tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibontakoztatásáért és elismeréséért éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek a tehetséggondozás bármely területén (témavezetői, tutori, mentori vagy szervezői feladatok ellátásával). A Pro Ingenio díjjal kitüntetett oktatóink névsorát itt olvashatja

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa 2015 tavaszán pályázatot hirdetett az Egyetemen folyó – szakokon átívelő vagy multidiszciplináris – kutatások támogatására. A pályázat célja a karok és szakok közötti tudományos együttműködések erősítése, valamint a graduális hallgatók kutatómunkába történő bevonása volt. A 2017-ig megvalósuló kilenc projektben összesen 62 hallgató végez kutatásokat. A Bölcsészettudományi Kar három, a Társadalomtudományi Kar kettő, az Állam- és Jogtudományi, az Informatikai, a Pedagógiai és Pszichológiai, valamint a Természettudományi Kar egy-egy programot fogad be.

Az ELTE Tehetséggondozási koncepciója itt elérhető.

Egyetemünk tehetséggondozó tevékenységét az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa felügyeli.

Euroscience Open Forum – Science Plane 2016

web | facebook | plakát


A tehetséggondozásért felelős szervezeti egység:
Rektori Kabinet, Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Iroda